GROOT VERLIES

Hélène Hendriks blij dat vader rust heeft gevonden: 'Hij had zoveel pijn'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHélène Hendriks blij dat vader rust heeft gevonden: 'Hij had zoveel pijn'
RTL

Hélène Hendriks (42) heeft een bewogen tijd achter de rug met het overlijden van haar vader begin april. In een interview met 'De Telegraaf' blikt de presentatrice terug op deze moeilijke periode.

"Het was vooral fijn dat we wisten dat hij geen pijn meer had"

De vader van Hélène was net 77 jaar geworden toen hij overleed. "Iedereen is denk ik verdrietig als zijn vader overlijdt, maar mijn vader had zoveel pijn dat wij allemaal blij waren dat hij rust heeft gevonden."

Dat Hélène in deze moeilijke periode op haar familie kan leunen, doet haar goed. "Als familie hebben we veel steun aan elkaar. Mijn moeder woont vlak bij me, die is ook supersterk."

Vader Hélène Hendriks overleden: 'Proost op het leven'
Lees ook

Vader Hélène Hendriks overleden: 'Proost op het leven'

In een interview met AD vertelt Hélène dat ze na het overlijden van haar vader kracht put uit het regelen van de dienst en crematie samen met haar familie. "Alles samen, dat helpt wel in de verwerking. Maar het was vooral fijn dat we wisten dat hij geen pijn meer had. Wat ik ook prettig vind: hij heeft alles kunnen meemaken. Van mij en mijn zussen. Het hockey, de carrières, de kinderen, hij heeft niets hoeven missen."

Die carrière zit op dit moment in de lift. Eerst neemt ze een tijd de presentatie van HLF8 op zich, vanavond is Hélène om 21.30 uur te zien in De Oranjezomer. Ze neemt het stokje van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp over in het SBS-programma. De mannen genieten momenteel van hun zomerstop. 

Lees meer over
Hélène Hendriks