DE STEEN DER WIJZEN

Daniel Radcliffe: 'Harry Potter-serie heeft mij niet nodig om succesvol te zijn'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Warner BrothersDaniel Radcliffe: 'Harry Potter-serie heeft mij niet nodig om succesvol te zijn'
RTL

Daniel Radcliffe (33) denkt niet dat hij nodig is om de Harry Potter-serie die momenteel in de maak is tot een succes te brengen. De acteur heeft er vrede mee dat er een frisse wind door de cast gaat, zo vertelt hij in een interview met de website 'ComicBook'.

"Ik wens ze natuurlijk al het geluk van de wereld en ik ben erg blij dat het stokje is doorgegeven"

"Ik heb begrepen dat ze heel erg opnieuw willen beginnen en ik weet zeker dat degene die de serie maakt er zijn eigen stempel op wil drukken", aldus Daniel, die de rol van Harry Potter zo'n tien jaar lang speelde in de filmreeks. "Ik zoek het absoluut niet op. Ik wens ze natuurlijk al het geluk van de wereld en ik ben erg blij dat het stokje is doorgegeven. Maar ik denk niet dat de serie mij nodig heeft om succesvol te worden."

Daniel Radcliffe praat voor het eerst over zoon: 'Het is gek en intens'
Lees ook

Daniel Radcliffe praat voor het eerst over zoon: 'Het is gek en intens'

In april kondigde Warner Bros. een nieuwe serie aan gebaseerd op de boeken over Harry Potter. De serie zal te zien zijn op MAX, de nieuwe streamingdienst van Warner. De hoofdrollen worden door andere acteurs gespeeld dan in de films. Elk seizoen zal gaan over één boek uit de reeks. Het is de bedoeling dat de serie Harry Potter tien jaar lang gaat lopen op MAX.

Daniel speelde de rol van Harry Potter vanaf zijn 11e, de laatste opnames rondde hij af toen hij 21 was. Met zijn gedachten is de acteur vaak bij de 'nieuwe' Harry Potter, zo vertelde hij in een eerder interview al eens. "De rare gedachte die ik nu heb, is: er is nu ergens een 8-jarig kind wiens leven in de komende jaren gigantisch gaat veranderen. Daar denk ik wel veel aan."

Lees meer over
Daniel Radcliffe