HOLY POLY

Bekende Nederlanders delen stormschade Poly: 'Soort van geluk gehad'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBekende Nederlanders delen stormschade Poly: 'Soort van geluk gehad'
RTL

De zware storm Poly raast woensdag over Nederland en heeft inmiddels al veel schade veroorzaakt. Met windstoten tot 145 kilometer per uur waaien onder meer bomen door heel het land om. Meerdere bekende Nederlanders delen beelden van stormschade die zij aantreffen of zelf hebben geleden.

"Hopen dat de meubels het houden"

Kees Tol heeft 'een soort van geluk' gehad met een omgevallen boom, laat hij weten op Instagram. Die is namelijk nét niet op zijn auto terechtgekomen. Volgens Kees ziet het er bij hem in de straat uit als 'oorlog'. Overigens heeft de schilder van Kees minder geluk: op zijn bus is er wél een boom terechtgekomen.

Poly is zwaarste zomerstorm ooit gemeten: 'Blijf weg van bomen!'
Lees ook

Poly is zwaarste zomerstorm ooit gemeten: 'Blijf weg van bomen!'

© Instagram @keestolofficial

Dave Roelvink is net terug op Nederlandse bodem en treft meteen heerlijk weer aan bij thuiskomst. Niet dus. Extra pech: bij Dave thuis komen woensdag schilders langs en dus staan zijn meubels op het balkon. "Hopen dat de meubels het houden", aldus de Roelvink-telg. Later deelt Dave ook nog een filmpje waarin hij de straat opgaat en onder meer een omgevallen scooter tegenkomt.

© Instagram @daveroelvink

Freek (van Suzan) is deze ochtend eens lekker de deur uitgestapt, om in de stromende regen zijn nieuwe nummer 'Nooit Meer Regen' te pluggen. "Het gaat over lekker weer, lekker zomer", zegt Freek met een knipoog.

Ondertussen heeft ook gravin Eloise van Oranje haar stekje verlaten om de buitenwereld te verkennen. Zij treft geen omgevallen bomen aan, maar omgevallen fietsen door heel Amsterdam. 'Crazy', noemt ze het.

© Instagram @eloisevanoranje

Carlo Boszhard en zijn verloofde Herald Adolfs hebben een ongevraagde metamorfose gekregen in hun tuin: hun beuk is beschadigd, laat Herald weten via Instagram. 'Oh Poly, waarom moest je onze beuk hebben?' schrijft Herald bij een oude foto van de boom, waarop die nog stevig in de grond stond.

© Instagram @herrie_makers

Terwijl sommige mensen gigantische schade aan hun huis hebben door de storm, legt Doutzen Kroes de focus op het positieve. 'Geen regen, geen bloemen', schrijft ze in haar Instagram Stories. Daarbij zien we dat het model met regenjas aan door het bos loopt.

© Instagram @doutzenkroes
Lees meer over
Kees TolEloise van Oranje