PRINS PILS

Martijn Lakemeier aangekomen voor rol Willem-Alexander in Máxima-serie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMartijn Lakemeier aangekomen voor rol Willem-Alexander in Máxima-serie
RTL

Het spelen van onze koning in de Videoland-dramaserie 'Máxima' brengt de nodige uitdaging met zich mee voor Martijn Lakemeier (29). In een interview met 'JAN Magazine' onthult de acteur dat hij is aangekomen om nog beter in de huid van – toen nog – prins Willem-Alexander te kruipen.

"Misschien kom ik zo toch iets dichter bij hem in de buurt"

"Ik zat er tijdens de voorbereidingen meteen helemaal in: repetities, lezingen en cameratesten", vertelt Martijn over de aanloop naar de opnames. "Ik kwam een paar kilo aan, niet omdat Willem-Alexander in 1999, het jaar waarin de serie speelt, nou zo dik was, ik vond mezelf wel iets te mager."

Om de koning zo goed mogelijk te kunnen vertolken en omdat hij 'een stuk groter' is dan de acteur, besluit Martijn dat die extra pondjes welkom zijn. "Misschien kom ik zo toch iets dichter bij hem in de buurt."

Rol Willem-Alexander 'grootste uitdaging' tot nu toe voor Martijn Lakemeier
Lees ook

Rol Willem-Alexander 'grootste uitdaging' tot nu toe voor Martijn Lakemeier

Martijn hoopt dat er erkenning komt voor het eindproduct, maar de grootste voldoening haalt hij 'uit de vrijheid om een rol helemaal naar zijn hand te kunnen zetten'. "Op het laatste moment nog iets omgooien, een scène net iets anders spelen, dat soort dingen."

Hoeveel de acteur precies is aangekomen voor de rol, is onduidelijk. Maar dat hij hier zelf voor heeft gekozen, is zeker. "Die vrijheid durf ik te nemen, ja", verduidelijkt hij. "Het is een optelsom van kleding en make-up, maar hoe ik me voel, hoe ik in mijn vel zit, is net zo belangrijk."

Máxima zelf is in ieder geval niet van plan om de serie te kijken.

Het hele interview is nu in JAN Magazine te lezen. De serie komt in 2024 uit.

Lees meer over
Martijn LakemeierKoning Willem-AlexanderVideoland