THANKS JOE

Joe Biden steunt staking Hollywood-acteurs

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Joe Biden steunt staking Hollywood-acteurs
RTL

De Amerikaanse president Joe Biden (80) heeft zijn steun uitgesproken voor de stakende Hollywoodacteurs. Donderdag werd bekend dat leden van acteursvakbond SAG-AFTRA het werk neerleggen.

"De president is van mening dat alle werknemers - inclusief acteurs - recht hebben op een eerlijk loon en eerlijke arbeidsvoorwaarden"

"De president is van mening dat alle werknemers - inclusief acteurs - recht hebben op een eerlijk loon en eerlijke arbeidsvoorwaarden", laat een woordvoerder van het Witte Huis weten aan Deadline. "De president steunt het recht van werknemers om te staken en hoopt dat de partijen tot een voor beide partijen gunstig akkoord kunnen komen." Biden liet zich eerder ook uit over de staking van scriptschrijvers in Hollywood, die in mei begon. De president zei toen dat hij hoopt dat de stakende schrijvers snel "een eerlijke overeenkomst" zouden krijgen.

Hollywood-acteurs leggen werk neer, producties worden stilgelegd
Lees ook

Hollywood-acteurs leggen werk neer, producties worden stilgelegd

Biden was niet de enige politicus die de stakende acteurs steunde. Ook senator Bernie Sanders liet op Twitter van zich horen. "Rijke studiobazen hebben liever dat werknemers hun huis kwijtraken dan dat ze hen betalen wat ze verdienen. Ik ben solidair met SAG-AFTRA en WGA. De studio's moeten NU terug aan tafel en onderhandelen over een eerlijke deal."

De acteurs besloten te staken nadat de onderhandelingen met grote studio's over inkomsten van streamingdiensten en het gebruik van AI in films waren stukgelopen. In de praktijk betekent de staking dat vrijwel alle Amerikaanse film- en televisieproducties stil komen te liggen.

Lees meer over
Joe Biden