Q WILL TRY TO FIX YOU

Mattie en Marieke steken Coldplay-fan hart onder de riem met bijzondere verrassing

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMattie en Marieke steken Coldplay-fan hart onder de riem met bijzondere verrassing
RTL

Fans van Coldplay hebben zaterdag 15 juli natuurlijk allang in hun agenda staan: dan vindt namelijk de eerste van de vier shows van de band plaats in Nederland. Lang niet alle fans weten helaas een kaartje te bemachtigen, zo ook Qmusic-luisteraar Denise en haar man Derek niet. Maar gelukkig zijn daar Mattie Valk (38) en Marieke Elsinga (37).

"We hebben er zo hard voor gewerkt en bewust voor kinderen gekozen, dus ik vind dan ook niet dat we die meiden te pas en te onpas naar de oppas moeten sturen"

Nietsvermoedend hangt Denise vrijdagochtend aan de lijn bij Qmusic, waar ze live te horen is. Wat de Coldplay-fan op dat moment nog niet weet is dat haar schoonzus Maureen een berichtje heeft geschreven naar de radiozender. Hierin laat ze weten dat Denise en Derek in vijf jaar tijd twee heel heftige ivf-trajecten achter de rug hebben.

Na veel mislukte pogingen én een zwangerschap die na negen weken afgebroken moet worden, hebben Denise en Derek nu twee prachtige kindjes en een sterrenkindje mogen krijgen. Maar door de slopende trajecten - en omdat ze ouders zijn van een peuter en een baby - verliezen ze elkaar regelmatig (onbedoeld) uit het oog.

Roger Federer op het podium met Coldplay
Lees ook

Roger Federer op het podium met Coldplay

Volgens Maureen zijn Derek en Denise onwijs fan van Coldplay en willen ze heel graag naar de mannen toe, maar grijpen ze helaas tijdens de verkoop mis. "Het is echt een heftig verhaal", stelt Mattie nadat Marieke het berichtje van Maureen voorleest.

"Het gaat met ups en down, maar wat Maureen zegt dat klopt wel", reageert een emotionele Denise als de radio-dj vervolgens vraagt hoe het nu met hen gaat. "Dan verlies je elkaar uit het oog en dan vooral met slapeloze nachten, dan katten we elkaar soms nog weleens af. Het was heftig, maar we zijn nu gelukkig en compleet."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Marieke, die net ook onlangs moeder is geworden, wil van Denise weten waarom het niet lukt om tijd voor elkaar vrij te maken. "We hebben er zo hard voor gewerkt en bewust voor kinderen gekozen, dus ik vind dan ook niet dat we die meiden te pas en te onpas naar de oppas moeten sturen. We hebben bewust gekozen voor kinderen, dus ik vind dat je daar dan ook volop van moet genieten."

In de studio vinden ze het verhaal van Denise enorm herkenbaar en willen ze graag iets doen voor het koppel. De teksten van Coldplay hebben hen door de lastige periode heen geholpen en daarom mogen Denise en Derek namens Q-music, die deze week kaartjes weggeeft, naar het concert. "Wat vet zeg, ik ben helemaal aan het trillen", reageert Denise in shock. "Wat supervet, dank jullie wel."

Lees meer over
Mattie ValkMarieke ElsingaColdplay