WAARH1 LEIDT DE WEG?

Jeroen Pauw: 'In oktober meer duidelijkheid over toekomst Op1'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJeroen Pauw: 'In oktober meer duidelijkheid over toekomst Op1'
RTL

Jeroen Pauw (62) hoopt dat de talkshow 'Op1', dat het bedrijf TVBV dat hij oprichtte produceert, nog jaren kan doorgaan. Dat zei hij donderdagavond in de RTL-talkshow 'Renze'. 'Op1' wordt nu nog gemaakt door vier omroepen, maar per 1 augustus stapt BNNVARA uit de samenwerking.

"Ik weet het niet"

"Ik maak deel uit van een bedrijf dat deel uitmaakt van een redactie die Op1 maakt", legde Jeroen uit. "De drie omroepen gaan na de zomervakantie gewoon door. Ik weet niet tot wanneer dat doorloopt. Ik mag hopen dat het nog jaren doorgaat, maar ik weet het niet."

Herman Meijer nieuwe hoofdredacteur Op1, BNNVARA 'verrast'
Lees ook

Herman Meijer nieuwe hoofdredacteur Op1, BNNVARA 'verrast'

Het programma loopt in principe door tot eind 2023. "Die toezeggingen gaan in kalenderjaren", vertelde hij. "Dus in oktober moet er wel helderheid over de toekomst zijn."

Jeroen zou het fijner vinden als er nog meer omroepen in de samenwerking stappen: "Het idee was om een gemêleerde kijk te geven vanuit verschillende identiteiten." Maar omroepen als AVROTROS en KRO-NCRV gaven recent aan geen interesse te hebben in participatie in Op1. Ongehoord Nederland van Arnold Karskens zou wel graag mee doen aan de talkshow.

Lees meer over
Jeroen PauwOp1