WIE NIET SLIM IS...

Slimste Mens-finalist staat als 'mentor' nieuwe kandidaten bij

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSlimste Mens-finalist staat als 'mentor' nieuwe kandidaten bij
RTL

'De Slimste Mens' staat weer op het punt van beginnen. Maandag 31 juli is het zover. Oud-finalist Andries Tunru (32) is nog altijd verbonden aan het programma, maar nu als 'mentor'.

"Ja joh, ik ben inmiddels de vleesgeworden slimste mens"

"Mensen denken soms dat ik een directe lijn heb met Philip: da’s net niet helemaal het geval. Al krijg ik weleens belletjes van de redactie of ik nog potentiële deelnemers ken. Als er dan iemand wordt uitgenodigd, mag ik met ze repeteren", vertelt Andries over zijn rol aan Veronica Superguide. Je kunt hem dus een soort mentor noemen. "Ja joh, ik ben inmiddels de vleesgeworden slimste mens."

Henk Schiffmacher heeft heel wat opgestoken van deelname De Slimste Mens
Lees ook

Henk Schiffmacher heeft heel wat opgestoken van deelname De Slimste Mens

Hij snapt wel waarom BN'ers, en iets minder bekende Nederlanders, meedoen aan het programma. "Als je kaartjes wil verkopen voor je shows, is het fijn als je bekender wordt. De helft van de bezoekers die ik nu na afloop in het theater spreek, zegt dat ze me hebben gezien in De Slimste. Zonder het programma zou ik zeker niet zijn waar ik nu ben."

Andries heeft wel tips voor als je je bekendheid wat wil opkrikken door mee te doen aan het programma. "Het is om te beginnen wel handig als je er wat langer in blijft. Daarnaast moet je ook nog een beetje sympathiek overkomen. Je hebt mensen die in de quizkramp schieten of gewoon niet zo aardig lijken op tv."

Naast de hulp van Andries zijn er nog wat veranderingen doorgevoerd: de vragen zijn namelijk ook wat meer van deze tijd geworden. "Wat meespeelt, is dat we sinds vorig jaar op NPO1 zitten en nu nog meer dan eerst op een breder, jonger publiek proberen in te spelen, met vragen over Snapchat, BeReal, Taylor Swift", vertellen de makers van het programma in de VARAgids. "Je kan niet eeuwig bij Joop den Uyl blijven hangen."

Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens zie je vanaf 31 juli rond de klok van 20.25 uur op NPO 1. 

Wij spraken een van de deelnemers van dit seizoen, Jeroom Snelders. Je ziet het in video hieronder.

Lees meer over
De Slimste Mens