DAG LANDGENOTEN

Déze acteurs spelen Beatrix en Claus in Videoland-serie over Máxima

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDéze acteurs spelen Beatrix en Claus in Videoland-serie over Máxima
RTL

De opnames voor de Videoland-serie 'Máxima' zijn in volle gang. RTL Boulevard kan bekendmaken welke acteurs de rollen van Beatrix en Claus spelen. Elsie de Brauw (62) kruipt in de huid van de voormalig koningin en de Duitse acteur Sebastian Koch (61) speelt haar man, Claus.

Elsie en Sebastian zijn te zien naast eerder aangekondigde acteurs Delfina Chaves en Martijn Lakemeier. Delfina speelt de hoofdrol, die van koningin Máxima dus. Martijn is gekozen voor de rol van koning Willem-Alexander. Elsie was te zien in films en series als Zee van Tijd, Drijfzand en Morten. Sebastian heeft een internationale carrière op zijn naam staan. Hij was onder meer te zien in Zwartboek, het met een Oscar bekroonde Das Leben der Anderen, Homeland en The Danish Girl.

Een foto van Elsie en Sebastian zie je hieronder:

Martijn Lakemeier aangekomen voor rol Willem-Alexander in Máxima-serie
Lees ook

Martijn Lakemeier aangekomen voor rol Willem-Alexander in Máxima-serie

Elsie de Blauw en Sebastian Koch© Jasper Suyk
Elsie de Blauw en Sebastian Koch

Opnames voor Máxima zijn in juni van dit jaar begonnen in New York. Ook in Argentinië, Spanje, België en Nederland staan opnames gepland. De serie telt zes afleveringen en begint in 1999 in Sevilla, waar Máxima en Willem-Alexander elkaar voor het eerst ontmoeten. De lijn vanaf 1999 wordt afgewisseld met het verleden, waarin te zien is hoe een jonge Máxima haar hele leven al voorbereid wordt op waar ze nu is.

Wie de serie in ieder geval níét gaat kijken, is koningin Máxima zelf. En waarom niet? Dat legt ze uit in de video hieronder.

Lees meer over
Videoland serie