IN M'N PANTERPAK BEN IK EEN TIJGER

Patty Brard is 'dertig jaar jonger' geworden sinds gewichtsverlies: 'Veel beter in mijn vel'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPatty Brard is 'dertig jaar jonger' geworden sinds gewichtsverlies: 'Veel beter in mijn vel'
RTL

Patty Brard (68) zit beter in haar vel dan ooit. Dat vertelt de goedlachse presentatrice in gesprek met 'Libelle'. De oorzaak? Haar gewichtsverlies. Resultaat? Patty is naar eigen zeggen bijna dertig jaar jonger geworden.

"Van de dokter moet ik me altijd afvragen: heb ik honger of ben ik gulzig?"

Sinds Patty jaren geleden een maagoperatie onderging, kan ze niet meer zomaar alles eten. "Van de dokter moet ik me altijd afvragen: heb ik honger of ben ik gulzig? Als het gulzigheid is en je propt 't er toch in, weet je dat je diarree krijgt of ziek wordt, of allebei. Ik eet eerder te weinig dan te veel", legt Patty uit.

Patty is naar eigen zegen iedere ochtend nog 'verwonderd' door haar spiegelbeeld. "Sta ik voor de spiegel en denk ik: O ja, zó zie ik er tegenwoordig uit. Ik heb bijna honderd kilo gewogen." Toen Patty 97 kilo woog, onderging ze een maagoperatie.

Patty Brard viert 40e verjaardag dochter Priscilla: 'Supertrots'
Lees ook

Patty Brard viert 40e verjaardag dochter Priscilla: 'Supertrots'

Op haar zestigste deed Patty een test om haar biologische leeftijd vast te stellen. "74 was ik", aldus Patty. "Nu ben ik 68 en is mijn biologische leeftijd 53. Ik ben bijna dertig jaar jonger geworden. Dat is de beloning", zegt Patty. En of Patty zichzelf mooier voelt dan voorheen? "Natuurlijk. Net als veel vrouwen vond ik het niet leuk om zo dik te zijn. Ik zit nu zo veel beter in mijn vel."

Natuurlijk zijn er critici die zeggen dat Patty zich wel hier en daar een handje laat helpen door de plastisch chirurg. Maar daar heeft Patty een antwoord op. "Ik laat me maar een paar keer per jaar behandelen. De rest is een kwestie van goed smeren", zegt ze.

Lees meer over
Patty Brard