B&BEHEKST

Corina in tranen bij Walter in B&B Vol Liefde: 'Ik ben een heks'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© RTLCorina in tranen bij Walter in B&B Vol Liefde: 'Ik ben een heks'
RTL

Nadat Ingrid in 'B&B Vol Liefde' woest is vertrokken bij Walter, heeft Corina de bed and breakfast-eigenaar helemaal voor zichzelf. Het gaat er gemoedelijk aan toe, maar er moet haar nog wel iets van het hart.

"Ik zie een heks niet als een heks uit een sprookje met een lange, kromme neus"

In tegenstelling tot Ingrid, is Corina wel blij met Walter. "We hebben gewoon een hele leuke klik", vertelt ze enthousiast. De verkoudheid lijkt over bij Walter, dus kan hij er weer met frisse levensenergie tegenaan. "Gisteren voelde ik me ziek en was ik minder aanwezig. Nu kan ik Corina meer ontdekken en ben ik voor m'n gevoel meer degene wie ik ben." 

Aan het ontbijt spreken ze af om elkaar vandaag beter te leren kennen. "Uiteindelijk ben ik daarvoor hiernaartoe gekomen, natuurlijk", geeft Corina aan. Ze is meteen benieuwd wat Walter zoekt in een vrouw. "Communicatie vind ik heel belangrijk, seksuele aantrekking, eerlijkheid, openheid. Dat. De klik", antwoordt hij.

"Tot nu toe heb ik altijd vanaf het begin, als ik iemand ontmoette, een kriebeling of het gevoel van: ik wil jou wel zoenen. Ik onderzoek of dat ook later kan ontstaan, want ik voel het nu niet", vertrouwt hij de kijkers toe.

Claudia afgewezen door Walter in B&B Vol Liefde: 'Geen lange liefdesrelatie tussen ons'
Lees ook

Claudia afgewezen door Walter in B&B Vol Liefde: 'Geen lange liefdesrelatie tussen ons'

Corina zit lekker op de praatstoel en durft eerlijk te zijn over zichzelf. Walter heeft namelijk opgemerkt dat ze een boek leest met de titel Heks. Corina heeft daar een opleiding over gevolgd. "Sinds elf jaar ben ik ingewijd." Walter staat daar niet negatief tegenover. "Dat betekent dat zij iemand is die in verbinding staat met de natuur. Ik zie een heks niet als een heks uit een sprookje met een lange, kromme neus en een bezemsteel die tovert." 

"Ik vind het heel moeilijk om te zeggen: 'Ik ben een heks.' Maar ik ben het wel", vertelt Corina snikkend voor de camera. "Ik heb daar veel moeite mee, omdat ik weet dat daar veel lading op ligt bij mensen, met een heel negatief beeld. Maar voor al die vrouwen die in de loop der eeuwen onterecht zijn mishandeld, op de brandstapel zijn beland, gemarteld, omdat ze zelfstandig durfden te zijn, ben ik het verplicht om het te zeggen." 

Hekserij heeft niks met 'enge dingen' te maken. "Veel mensen denken dan meteen aan wicca, slecht en donker. Maar dat is het juist niet, dat mag je niet eens uitspreken. De basisregel is: doe wat je leuk vindt, geniet ervan. Maar schaad een ander niet, want je krijgt het zevenvoudig terug." 

(Tekst gaat verder onder de video.)

Na de openbaring is het tijd voor een frisse neus in de tuin. De wandeling mondt des Walters uit in een stoeipartij. "Het was een test om te kijken van: is ze ook speels? Wat doet ze terug? Ik werd er in ieder geval blij van en zij denk ik ook", vertelt Walter nadat hij Corina over de grond rolt en kietelt. "Ik vind haar energie fijn, maar ik kan nog niet de rust in mezelf vinden als ik bij haar ben. Nog geen ontspanning." 

Ook in de keuken hebben ze samen de grootste lol. Op een gegeven moment staan de twee te dansen en slaan ze elkaar speels met handdoeken. "Ik krijg blije gevoelens van zijn ogen. Als ik de pretlichtjes zie in zijn ogen. Daar word ik wel blij van." Na Anne heeft ook Corina de nodige last van haar zonnevlecht. "Mijn tweede chakra, mijn derde chakra, mijn zonnevlecht, ik weet dat die wat gesloten zijn. Ik merk dat hij helpt om dat open te maken. Het speelse laat het meisje naar boven komen." 

Walter merkt dat Corina fysieke toenadering zoekt. "Ik merk dat ze iets meer de nabijheid zoekt dan ik, maar verder is het gezellig. We dansen en luisteren muziek." Hoewel het voorspoedig lijkt te gaan tussen die twee, is Walter terughoudend. "Ik voel dat het wat meer vanzelf loopt, maar ik voel toch nog een beetje spanning in mijn lijf. Ik kan mijn vinger er niet opleggen wat het precies is waardoor dat komt." Wellicht heeft Walter na zijn verkoudheid gewoon last van een griepje.

Corina is ondertussen nog onzeker over haar toekomst met de B&B-uitbater. "Het voelt vertrouwd, maar dat is ook eng. Vooral omdat er nog iemand komt. Ik weet niet helemaal hoe hij erin staat." Ze merkt dat ze Walter nog niet betoverd heeft. "Ik heb het idee dat hij het meer als vriendschappelijk ziet, dus dan word je ook wat voorzichtiger." 

Of er naast vriendschap toch nog iets opbloeit tussen de energetisch therapeut en de heks moet nog blijken. Je ziet B&B Vol Liefde elke werkdag om 20.30 uur bij RTL 4. Of kijk de afleveringen alvast vooruit bij Videoland.

Lees meer over
B&B Vol liefde