OPEN KAART SPELEN

Patrick Martens vreest voor gezondheid vader: 'Hoop voor hem dat het snel klaar is'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Open Casa/YouTube-kanaal Robbert RodenburgPatrick Martens vreest voor gezondheid vader: 'Hoop voor hem dat het snel klaar is'
RTL

Robbert Rodenburg (25) krijgt in zijn YouTube-hitserie 'Open Kaart' zo'n beetje alle Nederlandse sterren aan het praten. De influencer pakt het daarom dit seizoen groter aan en gaat de grens over om in vijf afleveringen twaalf verschillende gasten te interviewen. In de tweede aflevering zijn Loiza Lamers (28) en Patrick Martens (45) te gast. Vooral voor laatstgenoemde is het gesprek dat het drietal heeft bijzonder emotioneel.

"Alles waar hij zoveel liefde uithaalt, plezier… dat is hem eigenlijk een beetje afgenomen"

Robbert opent in Open Casa de deuren van een luxe Italiaanse casa, waar hij diverse BN’ers ontvangt voor eerlijke gesprekken. Net als in Open Kaart, dat in 2022 nog bekroond wordt met een Televizier-ster Online-videoserie, heeft Robbert zijn stapeltje kaarten met vragen paraat. Op een van die kaartjes, gericht aan Patrick, staat de vraag wie de belangrijkste persoon uit zijn leven is. De acteur hoeft niet lang na te denken over het antwoord.

Patrick Martens tijdelijk terug in The Bodyguard
Lees ook

Patrick Martens tijdelijk terug in The Bodyguard

"Ik heb meerdere personen die heel belangrijk voor mij zijn", begint Patrick. "Dat zijn om te beginnen mijn ouders, daar begint het allemaal mee. Ik heb een fijne jeugd gehad, een heel goede basis." De ZOOP-ster heeft zowel met zijn moeder als vader een goede band. Al is papa Jan volgens Patrick wel 'oud en versleten'. 

Patrick wil zijn ouders het liefst nog zo lang mogelijk bij zich houden, maar weet ook dat dat niet realistisch is. "Ik vind het moeilijk om te accepteren soms dat ze ouder zijn, ouder worden. (…) Papa kan eigenlijk niet zo heel veel meer", vertelt hij eerlijk. "Hij is gewoon op. Alles waar hij zoveel liefde uithaalt, plezier… dat is hem eigenlijk een beetje afgenomen. Dus ik heb het gevoel dat hij zit te zitten... voor ons. Het gaat veel te snel eigenlijk. Ik hoop voor hem dat het eigenlijk snel klaar is."

Als de voormalig Koffietijd-ster over zijn broer wil beginnen, krijgt Patrick het even te kwaad. "Mijn broer is heel belangrijk geweest in mijn hele acceptie, ook voor mezelf. Maar ook wat betreft mijn coming-out. Hij is er altijd voor mij geweest, terwijl ik juist heel bang was voor hem. Omdat hij een ontzettende heteroman is. (…) Ik dacht: daar kan hij helemaal niet mee omgaan. Maar hij had zo'n andere reactie dan dat ik had verwacht. Hij heeft mij zo gesteund in dit proces."

Hoe krijgt Robbert het voor elkaar om iedereen aan het praten én huilen te krijgen? RTL Boulevard sprak hem over Open Kaart en Open Casa

Lees meer over
Robbert RodenburgPatrick MartensLoiza LamersOpen Casa