I'VE BEEN WAITING FOR YOU

Taylor Swift brengt in najaar nieuwe versie van album 1989 uit

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPTaylor Swift brengt in najaar nieuwe versie van album 1989 uit
RTL

Taylor Swift (33) heeft in een bericht op sociale media bekendgemaakt dat ze haar album '1989' opnieuw zal opnemen en uitbrengt op 27 oktober. Dit doet de zangeres om volledig eigenaar te worden van het materiaal, nadat ze de oorspronkelijke opnamerechten verloor.

"Ik kan niet geloven dat die liedjes op de plank zijn blijven liggen"

'Surprise!! 1989 (Taylor’s Version) is op weg naar jou!' schrijft ze. 'Het album 1989 veranderde mijn leven op ontelbare manieren, en het vervult me met zoveel enthousiasme dat mijn versie uit zal komen op 27 oktober. Om helemaal eerlijk te zijn, is dit mijn meest favoriete heropname van een album dat ik gedaan heb, omdat de vijf From The Vault-tracks zo geweldig zijn. Ik kan niet geloven dat die op de plank zijn blijven liggen.'

Bij elke heropname neemt Taylor liedjes op die ze tijdens diezelfde periode schreef, maar het album niet haalden. In het geval van 1989 zijn dat er dus vijf.

'Taylor Swift deelt tientallen miljoenen uit aan crewleden'
Lees ook

'Taylor Swift deelt tientallen miljoenen uit aan crewleden'

1989 is na Speak Now, Fearless en Red het vierde album dat de zangers onder de noemer Taylor's Version opnieuw opneemt en uitbrengt. Taylor brengt haar eerste zes albums opnieuw uit, omdat haar voormalig manager Scooter Braun de rechten van die albums drie jaar geleden kocht. Van de nieuwe versies is Taylor zelf eigenaar, dus krijgt ze daarvan naast de opbrengsten van de rechten als schrijver en uitvoerder ook die voor de opnames.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Taylor bracht eind vorig jaar haar meest recente reguliere studioalbum uit, met de titel Midnights. Onder critici gooide dat hoge ogen.

Lees meer over
Taylor Swift