Positieve instelling werd Beau van Erven Dorens bijna fataal: 'Alles ging fout'
Beau van Erven Dorens (52) ziet zijn glas liever als halfvol, dan halfleeg. De presentator probeert overal iets positiefs in te zien, maar moet toegeven dat hij misschien soms iets té positief is. Zo concludeert hij in zijn column voor het weekendmagazine 'Mezza', waarin hij wekelijks over zijn persoonlijk leven pent.
"Ik leefde drie dagen in de bloedhitte louter op restjes uit aangespoelde colaflessen en het sap uit te jonge kokosnoten, waar ik diarree van kreeg"
Beau heeft zijn enthousiasme van zijn vader, die volgens het gezicht van het RTL-programma Weet Ik Veel 'de uitvinder is van het positief denken' en volgens de presentator 'achter elke wolk een zonnestraal ziet'.
Altijd positief zijn klinkt euuh... positief, maar het heeft ook een bedenkelijke kant volgens de 52-jarige. 'Het is ook een vorm van doping', schrijft Beau in zijn column voordat hij twee gebeurtenissen opsomt waarbij het positieve denken hem bijna fataal is geworden.
De eerste is het idee dat er op het onbewoonde eiland in de Zuid-Chinese Zee écht wel zoet water te vinden zou zijn. 'Dat was er niet en het regende ook niet en ik leefde drie dagen in de bloedhitte louter op restjes uit aangespoelde colaflessen en het sap uit te jonge kokosnoten, waar ik diarree van kreeg en verder van uitdroogde', aldus de presentator.
De tweede gebeurtenis is een solo-zeiltocht met een klein bootje van IJmuiden naar Lowestoft, Engeland. Beau: 'Ik dacht: hoe moeilijk kan dat zijn? In oorlogstijd deden ze het met een roeiboot! Na 43 uur op zee moest de reddingsbrigade me twee kilometer voor de kust van Engeland komen halen. Alles wat fout kon gaan, was fout gegaan.'
Ook zijn recente vakantie aan Normandië loopt niet op rolletjes, en dat heeft alles te maken met het weer. Maar Beau, positief als hij is, laat zich niet uit het veld slaan. Want hoewel het twee weken lang regent, kan hij het niet laten er een positieve draai aan te geven: het gras is in ieder geval wél prachtig groen. Tja, elk nadeel heeft zijn voordeel.