DE B&BALANS OPMAKEN

'Met het vertrek van Tamara is mijn laatste hoop verdwenen voor Martijn'

Door Romilde van Dongen··Aangepast:
© RTL'Met het vertrek van Tamara is mijn laatste hoop verdwenen voor Martijn'
RTL

Romilde van Dongen (41) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Ze smult van dateprogramma's op televisie en steekt haar mening niet onder stoelen of banken. Ook dit jaar neemt ze 'B&B Vol Liefde' onder de loep en voorspelt ze bij wie er liefde in de lucht hangt.

"Martijn is ook ‘riellie engrie’ aan het worden"

De afgelopen week had ik het idee dat ik eerder naar een kinderprogramma op Zapp zat te kijken dan naar B&B Vol Liefde. Paul had nog geen ‘kusje gehad’ van Debbie, Tom kliederde met verf op Marian en Alexandra en Corina ruzieden over wie er voorin de auto mocht zitten.

Dan heb ik nog niet over Tamara die zo boos was dat ze vertrok zonder Martijn gedag te zeggen. Ongelooflijk. Alsof ik naast m’n neefje van drie zat die niet van een geel bord wil eten. Maar goed, het levert wel leuke televisie op.

Pijnlijk afscheid nadat de bom barst tussen Martijn en Tamara in B&B Vol Liefde
Lees ook

Pijnlijk afscheid nadat de bom barst tussen Martijn en Tamara in B&B Vol Liefde

Martijn licht helemaal op in het bijzijn van Tamara. Hij weet ook niet wat er aan de hand is. Nou, ik wel, Martijn, je bent een beetje verliefd aan het worden! Dacht ik... Een dag later breekt de Thaise hel los. Tamara is boos. Ook al zegt ze van niet. Martijn is ook ‘riellie engrie’ aan het worden. Gezellig is anders, maar het uitpraten als twee volwassenen? Nee, hoor. Tamara pakt d’r biezen en vertrekt. Wat een kleuterklas. Hiermee is mijn laatste hoop verdwenen voor Martijn, ik ben bang dat hij alleen blijft.

Leendert en Susanne zijn zo gezellig samen. Wat een leuke vrouw. Ze rapen samen blikjes en Susanne benadrukt nog maar eens: kijk naar wat ons bindt, niet naar de verschillen. Het is aan dovemansoren gericht, want compleet onverwacht komt Leendert met het bericht dat er geen match is tussen hen. Dat valt niet goed bij Susanne, maar ze pakt zichzelf en haar spullen bij elkaar. Waar is Leendert naar op zoek, wil Suzanne weten. Nou, dat vraag ik me ook af. Vijf vrouwen en aan iedereen mankeert wel iets. Het is geen snoepwinkel, Leendert.

In Frankrijk speelt zich bij Petri het bank debacle af. Is dit het ‘dit is mijn grens’-moment van Astrid van vorig jaar? Thomas zit te dicht op Petri en daar zegt ze wat van. Arme Thomas. Hij is zich van geen kwaad bewust. De lieve man doet alles: kasten fixen, hondenbrokken tillen. Tijdens het diner durft hij het aan, hij vraagt of Petri hem aantrekkelijk vindt. Nou nee, niet bepaald, zegt ze. Oei. Ik heb zo mijn hoop op dit koppel gericht. Het is echt de perfecte match, maar dan moet Petri wel bijdraaien. Kom op Petri, Thomas is zo leuk, geef hem een kans!

In Spanje heeft Joy alleen nog maar interesse voor de nieuwe dames. Babette en Esra trekken hun conclusie en vertrekken. Het is ongelooflijk, maar na weken twijfelen weet Joy ineens wel wat hij wil. Dani. Het maakt ineens niet meer uit of ze haar life purpose al heeft gevonden, of ze wel of geen kinderen wil. Dani is een beetje verbaasd over hoe snel het gaat. Nou, ik ook Dani. Joy volgt zijn gevoel en gaat erachteraan. Of loop je misschien achter wat anders aan, Joy?

Bij Walter is Alexandra aangekomen. Ze is nogal aanwezig en het botert niet tussen haar en Corina. Pijnlijke televisie. Alexandra wil per se alleen met Walter naar de markt. Als een schoolmeester komt Walter tussenbeide: ze gaan met z’n drieën. Dan is het vechten om wie naast hem in de auto mag zitten. Niet te doen, dit. Walter, stuur deze vrouw en d’r houten macropenis naar huis. En Corina een dag later, want ook jullie zijn geen match.

Bram heeft de tijd van z’n leven. Drie vrouwen bij hem op de B&B, wat een feest. Toch verliest Suus steeds meer terrein. Het leeftijdsverschil is een ding. Ze moet huilen. Och. Bram is gek op iemand anders, Carolien, en zij op hem. Deze zag ik even niet aankomen. Bram ook niet, want normaal valt hij op types als Anna. Niet op Carolien die heel anders is dan hij, veel netter. Dit had hij nooit verwacht. Ik zit met een glimlach op de bank. Dit gebeurt er als je je openstelt voor de liefde, dan kun je jezelf zelfs verbazen.

Debbie geniet met Paul, die inmiddels onderdeel van het meubilair is geworden, in de Spaanse B&B. Maar er is een kaper op de kust: nieuwkomer Harry, de favoriet van Debbie. Saillant detail is dat Harry de ex is van een goede vriendin van Debbie. Die heeft twee woorden voor haar: pas op. Waarom komen we niet te weten. Paul zegt hem niet te zien als concurrentie, maar ondertussen sneert hij erop los. Ik blijf mijn geld inzetten op Paul en Debbie, hopelijk wordt dat vonkje een groot vuur tussen die twee.

Tot slot Marian, ze heeft de grootste lol met haar drie mannen. Tom slooft zich uit, Marian moet poseren voor zijn schilderij. Ook daar daalt het niveau, als een kleuter bekliedert hij de broek van Marian met verf. Die op haar beurt not amused is. Het is wel duidelijk dat Tom niet bij Marian past. Gezellig is het wel, maar zijn optreden in de lokale bar wordt zijn laatste, morgen gaat Marian een beslissing nemen. Ik denk dat Marian allang gekozen heeft: Ed is haar man en dat lijkt me een perfect setje.

Lees meer over
Romilde van DongenB&B Vol liefde