B&BONT GEZELSCHAP

Alexandra zet Walters spirituele tent op z'n kop in B&B Vol Liefde

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLAlexandra zet Walters spirituele tent op z'n kop in B&B Vol Liefde
RTL

Er heerst in 'B&B Vol Liefde' een kalmte in de bed and breakfast van Walter. Al is de rust van korte duur. Nieuwe dame Alexandra gaat als wervelwind over Le Domaine Vert. Daar is niet iedereen van gecharmeerd.

"Ik dacht: zo kun je jezelf ook een podium geven"

Walter zit met zijn hoofd bij de laatste dame die nog moet arriveren, Alexandra. "Ik voel me een beetje gespannen, omdat ik weet dat er iemand aankomt vandaag." Op papier zou het moeten klikken tussen de twee. "Ik weet dat zij tantramassages geeft en dat ze met tantra bezig is." Maar dat zegt niet alles. "Ik kijk er ook wel een beetje tegenop, want er zijn verschillende soorten tantra. Ik hoop dat ze niet zo trekkerig is. Met tantra kan je heel puur omgaan, maar je kan ook beïnvloeden. Ik ben heel benieuwd hoe zij ermee omgaat."

Dan is het eindelijk zover: Alexandra - spreek uit als: Alejandra - is gearriveerd. "M'n eerste indruk is: die heeft zich sexy aangekleed", zegt Walter over zijn laatste liefdeskandidaat. "Die ziet er uitdagend uit. Bruisend. Een heel andere energie dan Corina." Alexandra vindt het lastig dat er nog een andere vrouw is. "Ze is daar al in huis en het is al een beetje haar plek."

Walter heeft moeite met 'zwaardere energie' van Ingrid in B&B Vol Liefde: 'Ze mist levensvreugde'
Lees ook

Walter heeft moeite met 'zwaardere energie' van Ingrid in B&B Vol Liefde: 'Ze mist levensvreugde'

Alexandra heeft haar eigen slaapspullen meegenomen: een schapenvacht waar ze op slaapt en een steen voor onder haar kussen. Ze haalt nog iets bijzonders uit haar tas: een houten penis. "Die is gewoon heel grappig. Die hoort er gewoon bij en staat altijd in mijn ruimte. De meeste mensen kijken ernaar van: die is groot. Maar daar gaat het helemaal niet om. Het gaat er gewoon om hoe je in je lichaam zit, hoe je je lichaam gebruikt, hoe bewust je bent van jezelf." 

Terwijl Alexandra de opgezette macropenis een plekje geeft in haar slaapkamer, geeft Walter Corina een healing. "Mijn buik is sowieso een gevoelig punt. Daar zijn drie buikoperaties geweest, vandaar dat er een beetje schaamte op zit." Walter weet wel wat hij daarmee aanmoet. "Ik wil liefde aan haar buik geven, zodat ze meer haarzelf kan zijn. Dan kan ik meer de Corina ontdekken die zij is onder haar pijn, onder haar laagjes en onder haar mag ik niet laten zien-dingen." 

De healing zorgt voor hevige emoties. "Dit is liefde voor je buik. Lieve buik. Sorry", fluistert Walter. Corina kan haar tranen niet bedwingen. "Ik ben geraakt als Walter 'sorry' zegt, omdat daar, zeker door mannen, nog veel trauma is." Walter weet dat hij niet degene is die sorry moet zeggen, maar het helpt haar wel. "Dat raakt mij heel diep. Dat hij als man die erkenning geeft, is heel bijzonder", aldus Corina. De sessie wordt afgesloten met een intieme knuffel. 

Het is avond en er wordt gekookt. Alexandra merkt dat zij en Corina geen zielsverwanten zijn. "Ik zag wel dat zij als bezig bijtje heel erg in huis bezig was. Zo'n gevoel van: ik ben hier al langer, dus ik weet het ook beter. Ik vroeg iets aan Walter en zij gaat dan antwoord geven. Zij gaat zich ermee bemoeien, zo voelt dat een beetje. Dan heb ik zoiets van: oh, oh, oh, oh."

Walter ziet dat Alexandra geen doener is. "Wat me opvalt is dat Corina aanpakt. Ze snijdt groentes, ze doet echt mee. Alexandra is natuurlijk net aangekomen, die wil mensen nog ontmoeten, maar vraagt niet of ze nog even kan helpen. Dat viel me op." Alexandra heeft het te druk met de gasten in de B&B. 

Later op de avond vraagt Alexandra alle aandacht op. Al dansend en gillend viert ze de start van haar liefdesavontuur. "Opvallend hoe ze als nieuwe gast meteen lekker op de banken ging dansen", zegt Corina. "Ik dacht: zo kun je jezelf ook een podium geven. Het is meteen uitbundig."

Toch merkt ze ook iets anders op. "Het viel mij op dat Walter niet echt naar haar toetrok." Dat heeft een reden, vertelt de B&B-houder. "Ik merk dat ze veel oogcontact probeert te zoeken. Zo van: kijk hier ben ik. Ik dans heel mooi, ik ben zo mooi en zie je mij wel? Dat soort gedrag kan zeker onder de noemer 'trucjes' vallen. In plaats van kwetsbaarheid, zachtheid en een open hart. Als dat zo is, ben ik er wel snel op uitgekeken. Ik hoef niet verleid te worden. Dat heb ik gehad, zeg maar. Dat vind ik niet meer interessant." 

Alexandra doet er alles aan om Walter tot dansen te verleiden, maar komt tot de conclusie dat het nog niet haar moment is. "Ik probeerde contact te maken met Walter om te dansen, maar hij ging elke keer weer weg. Op een gegeven moment heb ik het maar zo gelaten. Ik vond het jammer. Ik weet van mezelf dat ik soms heel enthousiast kan zijn. Dan weet ik ook: nu even niet. Doe maar niet." 

Hoe dit afloopt zie je op werkdagen in B&B Vol Liefde om 20.30 uur op RTL 4. Of kijk de aflevering alvast bij Videoland. 

Lees meer over
B&B Vol liefde