STEEN EN B&BEEN KLAGEN

Walter heeft moeite met 'zwaardere energie' van Ingrid in B&B Vol Liefde: 'Ze mist levensvreugde'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLWalter heeft moeite met 'zwaardere energie' van Ingrid in B&B Vol Liefde: 'Ze mist levensvreugde'
RTL

Het hectische avontuur dat 'B&B Vol Liefde' heet zorgt ervoor dat deelnemer Walter helemaal uit balans is, hij is namelijk verkouden. En dan helpt de 'zwaardere energie' van Ingrid, zoals hij het noemt, niet mee. Walter klaagt er lustig op los.

"Voor mij is de manier waarop een beetje snerend, belerend, niet zacht, niet vrouwelijk"

"Mijn hoofd zit een beetje dicht", verklaart Walter in de ochtend. "Ik heb Ingrid vanochtend gezegd dat ik iets langer op bed blijf liggen. Daar kwam geen reactie op. Ik mis warmte, denk ik. Wat ik ook merkte is dat ik niet opstond van: ah, dadelijk ga ik Ingrid weer zien. Het is meer zo van: oh..." 

Ingrid merkt dat Walter weinig tijd heeft voor een relatie. "Ik vraag me ook af of hij wel interesse heeft in een relatie." Een dag eerder vroeg Ingrid aan Walter of hij haar aantrekkelijk vindt. Ze kreeg toen te horen dat hij te verkouden is om daar op dat moment op te reageren. "Voor mij is het heel makkelijk, een ja of een nee, en die krijg ik niet", deelt ze teleurgesteld.

Nadat Walter zijn gezonde groene sapje achter de kiezen heeft en Ingrid hem begroet, voelt hij weer heel wat negativiteit. "Als Ingrid binnenkomt en ik praat met Ingrid, dan voel ik wel een beetje spanning in mijn buik. Het voelt een beetje alsof ik moeite moet doen. Iets blokkeert er. Ik weet nog niet waarom." 

Claudia afgewezen door Walter in B&B Vol Liefde: 'Geen lange liefdesrelatie tussen ons'
Lees ook

Claudia afgewezen door Walter in B&B Vol Liefde: 'Geen lange liefdesrelatie tussen ons'

Ingrid is zich van geen kwaad bewust en voelt Walter meteen aan de tand over zijn wensen in een partner. "Wat voor mij heel belangrijk is, is de levensenergie die stroomt tussen elkaar. De seksuele energie is dat. Qua partner hoop ik iemand te vinden waar ik goed mee kan praten." Ingrid vindt het allemaal mooi klinken, maar ziet er weinig van terug. "Het zijn woorden, maar tot nu toe merk ik er niet zoveel van." Toch durft ze haar kritiek nog niet met hem te delen. 

Walter lijkt weinig interesse te hebben in Ingrid. Wanneer hij haar vraagt waar ze blij van wordt, is ze not amused. "Zijn vraag waar ik blij van word, word ik eigenlijk niet blij van. Volgens mij is dit de derde keer dat hij dit vraagt. Daar denk ik uit op te maken dat hij niet zo goed naar me luistert." 

De B&B-uitbater mist bij Ingrid ondertussen wat positiviteit. "Soms heb ik wel de indruk dat ze niet echt blij is, levensvreugde denk ik niet te zien. Misschien heeft ze die wel en zie ik dat niet. Haar wens is dat alles er mag zijn en dat snap ik en is helemaal goed. Maar als dat overwegend een zwaardere energie is dan is dat voor mij niet fijn. Wat ik fijn vind in een vrouw is de vrouwelijkheid, de zachtheid. Sommige dingen komen een beetje streng over en is oké, maar niet helemaal wat bij mij past en wat ik wens."

Samen klussen ze aan een bedstee. Wanneer Ingrid naast Walter komt liggen, reageert hij nauwelijks. "Ik ben hem gewoon aan het testen", verklaart ze. Eindelijk komt Walter terug op Ingrids vraag van gisteren of hij zich tot haar aangetrokken voelt. "Om direct antwoord te geven: ik voel niet de klik of de aantrekking."

Ze geven elkaar de tijd en ruimte om de wederzijdse aantrekking verder te onderzoeken. Maar al snel is de gemoedelijke sfeer weggewaaid. Tijdens het avondeten clashen de twee. Walter geeft aan dat hij stilte wil tijdens het eten. "Maar wat nou als jij dat wel wil en ik niet?" vraagt Ingrid hem direct. Daar is Walter niet blij mee. "Voor mij is de manier waarop een beetje snerend, belerend, niet zacht, niet vrouwelijk", vertrouwt hij de kijkers toe. Zo bedoelde Ingrid het echter niet. Zij geeft aan dat ze mist dat hij aan haar vraagt of ze het oké vindt om even stil te zijn. "Dat kan me eigenlijk niet schelen", zo luidt zijn reactie.

Ingrid kan er niet mee omgaan dat Walter zulke egoïstische gedachten heeft. "Daardoor vraag ik me af of hij überhaupt interesse in een partner heeft. Aan de andere kant zegt hij dat hij zo'n goede verbinder is. Dan denk ik: ik ervaar niet echt de verbinding hier. Het zal me niet verbazen dat hij mij bloedirritant vindt en het zal me ook niks verbazen als het hem niks interesseert. Laat ik het erop houden dat ik het ene moment denk: volgens mij toont hij interesse, en het andere moment denk: volgens mij laat hij het moment aan zich voorbij gaan en is het niet belangrijk." 

Nee, een match made in heaven is het zeker nog niet. Walter sneert er op camera nog even lustig op los. "Ik denk gewoon dat er een heel mooi mens in Ingrid zit. En liefdevol, ook zacht. Misschien kan ik het omschrijven als: een beetje saai. Niet zo levendig. Die levensenergie mis ik."

Of Ingrid haar levensvreugde nog zal laten zien, moet later blijken. B&B Vol Liefde zie je elke werkdag om 20.30 uur bij RTL 4 of kijk vooruit bij Videoland. 

Lees meer over
B&B Vol liefde