DE STOUTSTE MENS

Leon uit De Slimste Mens heeft nacht vastgezeten in de gevangenis

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRV: De Slimste Mens, 23 augustus 2023Leon uit De Slimste Mens heeft nacht vastgezeten in de gevangenis
RTL

Met een Michelinster op zak staat chef-kok Leon Mazairac in Utrecht vooral bekend om zijn kookkunsten, maar vroeger heeft hij in dezelfde stad ook veel kattenkwaad uitgehaald. Tijdens zijn debuut in 'De Slimste Mens' vanavond wordt Leon door presentator Philip Freriks (79) hiermee geconfronteerd.

"Ik heb me heftig verzet tegen het gezag"

Tijdens de spelshow benoemd Philip het Paardenveld in Utrecht. Volgens de presentator is dit geen onbekend terrein voor Leon, aangezien daar het hoofdbureau van de politie in Utrecht zit. "Daar heb je een keertje vastgezeten. Je hebt daar een nachtje gelogeerd", zegt Philip vervolgens. Wanneer De Slimste Mens-presentator Leon vraagt wat hij heeft gedaan om het zo bont te maken, reageert hij: "Nou, een beetje baldadigheid." Leon zou namelijk aan De Domtoren hebben gezeten. "Er was zo'n lamp, die ik omdraaide. Die draaiden bollen op de Dom. (...) Ik was toch al niet toegelaten in de discotheek. Ik denk dat ik een jaar of vijftien of zestien was. Veel te jong. Toen ben ik een beetje met dat ding gaan richten tot ik op een paar witte busjes aan het richten was." 

 

 

 

 

Non-binaire Soraya Riem rekent af met haters in De Slimste Mens
Lees ook

Non-binaire Soraya Riem rekent af met haters in De Slimste Mens

Leon zou zich vervolgens heftig hebben 'verzet tegen het gezag'. Dit gevecht heeft hij echter verloren. "Maar toen was het wel nog zo dat ik na een paar uurtjes met een geel briefje van vijf tientjes de deur uit mocht. En al mijn vrienden zaten braaf op mij te wachten. En toen hebben we maar rustig aan gedaan." Ook wil hij benadrukken dat niemand aan De Domtoren zou moeten zitten. "Want ik ben ook een Utrechter." 

Bekijk hier de aflevering terug. 

Lees meer over
De Slimste Mens