OVER DE KOOK

Non-binaire Soraya Riem rekent af met haters in De Slimste Mens

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @sorayariem.psdNon-binaire Soraya Riem rekent af met haters in De Slimste Mens
RTL

Soraya Riem gaat vrijdagavond de uitdaging aan om de slimste van de avond te worden in 'De Slimste Mens'. Soraya, die naast schrijver ook een grote naam op TikTok is, identificeert zichzelf als non-binair. Hoe de 30-jarige omgaat met nare reacties op social media vertelt Soraya vrijdagavond in de tv-quiz, waarvan eerder vandaag al een fragment wordt gedeeld.

"Ik sta niet te koken wat er in mijn broek zit, dus het is niet zo heel erg relevant"

Het is presentator Philip Freriks die vraagt aan Soraya of uitkomen als non-binair geaccepteerd wordt op social media, of dat het nog altijd een strijd is. "Daar valt nog wel wat strijd te leveren", geeft Soraya toe. "Er zijn heel veel mensen die vinden dat dat niet kan, want dat bestaat niet. En daar krijg ik op TikTok, hoor ik daar wel vaker [over]..."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Moeder van De Slimste Mens-kandidaat Meindert Talma raakt zwaargewond bij opnames
Lees ook

Moeder van De Slimste Mens-kandidaat Meindert Talma raakt zwaargewond bij opnames

En dat terwijl Soraya op het platform vooral 'onschuldige kookfilmpjes' deelt, zoals Philip ze omschrijft. "Soms maak ik er een grapje over, soms negeer ik het, soms maak ik een soort uitlegvideo. Maar mijn uitgangspunt is wel: ik sta niet te koken met wat er in mijn broek zit, dus het is niet zo heel erg relevant."

Ook Iris Rulkens is vrijdagavond voor het eerst te zien in De Slimste Mens. De kans is groot dat je haar verwart met iemand anders; ze weet menig bekende Nederlander namelijk feilloos te imiteren. 

De Slimste Mens is iedere werkdag te zien op NPO 1 rond 20.30 uur. Maar wat maakt het programma nou eigenlijk zo succesvol?

Lees meer over
De Slimste Mens