BIBBIDI BOBBIDI BYE

Sven Figee gaat strijdend ten onder in De Slimste Mens: 'Assepoester heeft me genekt'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRV: De Slimste Mens, aflevering 13Sven Figee gaat strijdend ten onder in De Slimste Mens: 'Assepoester heeft me genekt'
RTL

'De Slimste Mens'-uitdager en muzikant Sven Figee (48) neemt het in een nieuwe aflevering op tegen Jörgen Tjon A Fong en Aimée Kiene. Ondanks zijn vele correcte antwoorden, verliest hij in de laatste ronde van zijn tegenstander. Volgens Sven heeft dat alles te maken met Assepoester...

"Gemeen die Assepoester"

Sven, die zijn bekendheid vooral te danken heeft als bandleider in het muziekprogramma Matthijs gaat door, komt al snel op de derde plek terecht tijdens de spelshow. Zijn tegenstanders Aimée en Jörgen doen het daarentegen wel aanzienlijk goed. In de finale moet Sven het echter opnemen tegen Aimée, de editor-in-chief van het Volkskrant Magazine. 

 

Aimée Kiene geeft bijzondere tattoo bloot in De Slimste Mens
Lees ook

Aimée Kiene geeft bijzondere tattoo bloot in De Slimste Mens

Hoewel de 160 seconden op Svens klok veelbelovend lijken, is dat niets vergeleken met de positie van zijn tegenstander. Aimée gaat de finale namelijk met 248 seconden op haar klok in. Voor Aimée is het tenslotte niet de eerste keer dat ze in deze fase van het spel zit. "Jij bent ervaren", zegt presentator Philip tegen de editor-in-chief. Ook Sven praat hij moed in: "Zij [Aimée, red.] is soms een beetje kwetsbaar in deze fase. (...) Goed, ik bedoel maar, je bent niet kansloos." 

Ondanks de motiverende woorden loopt Sven toch vast. Zo weet hij op de vraag 'wat weet jij van Assepoester?' alleen het woord 'sprookje' goed te raden. Wanneer Aimée aan het einde van het spel met 91 seconden op haar klok weet te winnen, schuift hij alles in de schoenen - of muiltjes - van het sprookjesfiguur. "Ik kwam er niet meer bij. Assepoester heeft me genekt", zegt hij tegen Philip. "Gemeen die Assepoester", antwoordt de presentator. 

Lees meer over
De Slimste Mens