EEN TEKEN

Zangeres Froukje jongste De Slimste Mens-kandidaat ooit: 'Oud van geest'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram: @froukjenrollZangeres Froukje jongste De Slimste Mens-kandidaat ooit: 'Oud van geest'
RTL

'De Slimste Mens'-kandidaat Froukje Veenstra (21) neemt het in een nieuwe aflevering op tegen Duco Bauwens en Renée Kapitein. Wij kennen Froukje als zangeres die doorbrak met haar nummer 'Groter Dan Ik'. Wat nu opmerkelijk is, is dat zij de jongste kandidaat ooit is in de geschiedenis van 'De Slimste Mens'.

"Misschien was ik oud van geest"

"Je bent 21 jaar en daarmee de jongste deelnemer tot nu toe", zegt Philip. "Je hebt al twee oudjes naar huis gespeeld", grapt de presentator verder. Philip weet te vertellen dat Froukje op de basisschool een jaar heeft overgeslagen. "Dat je slim bent was al duidelijk." Op haar tiende ging ze al naar de middelbare school. "Je bent een genie!" gaat Philip door. "Misschien was ik oud van geest op die leeftijd. Ik hield gewoon heel erg van lezen", vertelt de zangeres.

Kijkers De Slimste Mens raken niet uitgepraat over de zithouding van kandidaat Renée Kapitein
Lees ook

Kijkers De Slimste Mens raken niet uitgepraat over de zithouding van kandidaat Renée Kapitein

"Mijn ouders zitten allebei in het onderwijs en zij wilden testen hoe ik het zou doen als ik groep vier toetsen zou maken. En dan kon ik", vervolgt ze. Zo heeft Froukje groep drie over kunnen slaan. "Ik werd toen een veel prettigere leerling want bij de kleuters was ik niet te harden."

Helaas gaat Froukje niet door naar de volgende ronde. Zo heeft ze drie keer meegedaan en was ze één keer de slimste van de dag. "Dat is een hele nette score", volgens Philip. 

Je kunt de aflevering van De Slimste Mens hier terugkijken.

Lees meer over
FroukjePhilip FreriksDe Slimste Mens