DJ TE LEEN

Domien Verschuuren's 'radiohart gaat sneller kloppen van JOE'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDomien Verschuuren's 'radiohart gaat sneller kloppen van JOE'
RTL

Domien Verschuuren (35) en Kimberley Dekker (31) zijn enkele dj's van 'Qmusic' die de komende tijd te horen zijn bij de nieuwe radiozender 'JOE'. Zolang de tweede radiozender van 'DPG Media' nog geen eigen programmering heeft, schieten de jocks van 'Qmusic' te hulp.

"Heerlijk om als dj achter de microfoon te kruipen en je helemaal achter JOE te verschuilen"

"Ik ben echt een vliegende keep voor JOE", vertelt Domien aan het ANP. "Mijn voorwaarde was dat ik ook mijn eigen programma's op Qmusic kan blijven doen, maar als ze me daarnaast bij JOE nodig hebben dan ben ik er." De dj was meteen enthousiast zijn stem 'uit te lenen'. "Zeker. Mijn radiohart gaat hier sneller van kloppen. Ik zou zelfs het woord opwindend willen gebruiken", lacht hij. "Ja, er komt een nieuw radiomerk in Nederland bij en dat gebeurt zelden tot nooit. Ik werk voor Q en dat was 18 jaar geleden ook nieuw en kijk wat er nu staat. Het is dus heel gaaf om aan de wieg van JOE te staan. Ik wilde daar graag een rolletje in spelen."

Kimberley neemt voorlopig de ochtend van de nieuwe zender voor haar rekening. De weekendjock van Qmusic is vrijdagochtend om 7.00 uur daardoor de eerste dj die iets zal gaan zeggen op het nieuwe JOE. "We zullen vooral heel veel muziek gaan draaien. Ik denk ook dat het goed is om meteen duidelijk te maken dat je hier de muziek van de 70's, 80's en 90's kunt horen. Dat als mensen het aanzetten dat ze dat ook horen."

Mattie en Marieke tekenen meerjarig contract Qmusic
Lees ook

Mattie en Marieke tekenen meerjarig contract Qmusic

Ook Kimberley kijkt ernaar uit om aan het begin van een nieuwe zender te staan. "De beginselen van zo'n nieuw radiostation maak je nooit meer mee, dus dat is een leuk proces om nu wel mee te maken. En ook dat er nog geen programma's zijn en het dus vooral om de muziek gaat, is wel rustgevend. Heerlijk om als dj achter de microfoon te kruipen en je helemaal achter JOE te verschuilen."

Het nieuwe JOE werd donderdag officieel gelanceerd tijdens de The Radio Brands Experience in Amsterdam. De frequentie van JOE werd begin juli gekocht tijdens de landelijke veiling van de FM-frequenties. Voorheen was Radio 10 van Talpa Radio op dit kavel te horen. DPG Media, de mediagroep achter onder meer AD, de Volkskrant en NU.nl, breidt met de komst van JOE uit naar twee radiostations.

Lees meer over
Domien VerschuurenQmusic