VINK (NIET) LEUK

Roelvinkjes sceptisch over Dave-vakantie: 'Toekijken hoe dit misgaat'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© VideolandRoelvinkjes sceptisch over Dave-vakantie: 'Toekijken hoe dit misgaat'
RTL

Dave Roelvink (29) gaat jarenlang met zijn vader mee op vakantie. Nu vindt hij het de hoogste tijd voor een zogeheten Dave-vakantie met zijn broer en vader. Dave vertelt in de nieuwste aflevering van 'De Roelvinkjes' een reis naar Oostenrijk in gedachten te hebben, maar daar zitten de andere twee heren niet echt op te wachten.

"Dat vind ík helemaal top, maar mijn vader niet"

Dries en Honoria zijn, zoals wel vaker, op bezoek bij Dave. Het ideale moment volgens Dave om zijn verrassing te bespreken. "Nou ga ik al mijn hele leven met jou mee op vakantie, maar nu heb ík iets leuks op het oog. Met de boys, twee nachten en drie dagen. Een grote verrassing, omdat jij daar zo van houdt."

Dave laat zijn vader nog even gissen, maar het blijkt niet het verwachte tripje naar het zonnige Spanje te zijn. De mannen gaan namelijk naar Oostenrijk. Een plek waar Dries al minstens acht keer per jaar komt, maar nu gaan ze het op de 'Dave-manier' beleven. 

Dries Roelvink absoluut geen interesse in leven als nudist: 'We zijn geen naaktlopers'
Lees ook

Dries Roelvink absoluut geen interesse in leven als nudist: 'We zijn geen naaktlopers'

Dave is tegenwoordig van de actieve vakanties; bergen beklimmen en in ijswater zwemmen. "Dat vind ík helemaal top, maar mijn vader niet", zegt Dave lachend. Dries ziet direct beren op de weg. "Geen ijsbaden, ijsrotsen of Wim Hof. Ik wil naar Oostenrijk, op het terras zitten in de zon."

Uiteindelijk gaat de pater familias van de Roelvinkjes overstag. Hij pakt niet zelf zijn koffer in, dat doet Honoria voor hem. Dat vindt ze allesbehalve vervelend. "Ik heb niet zoiets van: doe het zelf maar, want dan weet ik dat hij de helft niet meeneemt. Dan kan ik het beter zelf doen, voordat hij mij weer opbelt."

Ook Dave vindt het inpakken van zijn koffer maar niks. "Mensen maken er altijd een ding van. Pleur je kleding in een bak en neem het mee."

Donny is sceptisch over de vakantie. "Wat je kan verwachten als Dave iets organiseert, is dat het een rommeltje wordt en dat er niet echt structuur inzit. Máár ik laat het allemaal netjes op me afkomen en kijk wel hoe ik ermee omga."

Even later zijn de mannen, bepakt en bezakt, helemaal klaar voor hun tripje. "Zover ik weet is Dave totaal geen luxepoes en mijn vader wel. Ik kijk wel van een afstandje toe hoe dit misgaat", sluit Donny lachend af.

Hoe hun reis verloopt, dat zie je volgende week maandag in een nieuwe aflevering van De Roelvinkjes bij Videoland. 

Lees meer over
Dries RoelvinkDave RoelvinkDonny RoelvinkDe Roelvinkjes