ROELVINK SPANNEND

Moeder Donny Roelvink opgelucht na controle in ziekenhuis

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© VideolandMoeder Donny Roelvink opgelucht na controle in ziekenhuis
RTL

Donny Roelvink (25) is een open boek over de periode dat hij teelbalkanker had. Al vertelt hij zijn moeder niet alles, omdat ze de stress niet goed aankan. Ze is bang dat er iets met haar kinderen gebeurt, vertelt Donny in 'De Roelvinkjes'.

"Ik denk dat het een reden is dat ik niet alles tegen mijn moeder zeg"

Donny Roelvink laat zich nog regelmatig checken in het ziekenhuis, nadat er vorig jaar teelbalkanker bij hem wordt geconstateerd. "Om de drie maanden heb ik controle voor die teelbalkanker diagnose die ik heb gehad. Dave ondersteunt me vandaag, maar ik moet m'n moeder wel op de hoogte houden", vertelt Donny nadat hij is aangekomen bij het huis van zijn moeder Luciënne. 

"Het blijft elke keer spannend als hij weer voor controle moet", vertelt Luciënne. Ze is benieuwd of Donny nerveus is voor z'n afspraak bij het ziekenhuis. "Ik ben er een hele tijd niet mee bezig geweest. Sterker nog: af en toe vergeet je het."

Toch linkt hij zijn lichamelijke pijntjes aan zijn diagnose. "Als je jong bent, denk je dat je onsterfelijk bent. Dan denk je, dat gebeurt mij niet. Maar dan toch, teelbalkanker."

Aran on Tour: Donny Roelvink over kinderwens na teelbalkanker: 'Al mee bezig'
Lees ook

Aran on Tour: Donny Roelvink over kinderwens na teelbalkanker: 'Al mee bezig'

Donny legt uit hoe hij merkte dat er iets niet pluis was. "Je wordt op een gegeven moment wakker met pijn in je kruis. Je denkt dat 'ie klem heeft gezeten tussen je benen en dat de pijn dan wel weer wegtrekt, maar dat deed het niet."

Zijn ouders schrokken van de diagnose. "Als er iets met je kind is, wil je zelf de pijn overnemen en het verdriet en de angst", vertelt Luciënne. Hoewel Donny een koele kikker is, vindt hij de afspraken in het ziekenhuis pittig.

Luciënne merkt dat haar zoon dingen voor zichzelf houdt. "Mijn moeder kan heel slecht met stress omgaan", biecht hij op. "Ze is heel angstig dat er iets met ons gebeurt. Ik denk dat het een reden is dat ik niet alles tegen mijn moeder zeg. Dat ik het heel tactisch erin moet masseren als ik iets moet vertellen."

Het is tijd om naar het ziekenhuis te gaan. Dave staat Donny bij, zoals tijdens alle moeilijke momenten. "Ik heb m'n hele leven alles gebruikt wat God verboden heeft en dan krijgt hij het...", zegt Dave "Ik kan heel erg rustig worden van zijn aanwezigheid", vertelt Donny. 

Gelukkig is alles goed in het ziekenhuis. Tijd om het goede nieuws aan zijn moeder te melden. "Oh, gelukkig, schat. Gelukkig", zegt ze opgelucht. "Blijft toch elke keer spannend." 

De Roelvinkjes zie je bij Videoland. 

Lees meer over
Donny RoelvinkDave RoelvinkDe Roelvinkjes