TE SLIM AF

Finale De Slimste Mens 2023 brengt déze winnaar voort na tactische fout tegenstander

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© De Slimste MensFinale De Slimste Mens 2023 brengt déze winnaar voort na tactische fout tegenstander
RTL

Wordt het journalist Tom Kleijn (54), musicalactrice Nandi van Beurden (32) of toch De Kleine Komedie-directeur Jörgen Tjon A Fong (49)? Jörgen is verzekerd van een plek in de finale van 'De Slimste Mens' omdat hij dit seizoen de beste speler is, maar helaas gaat hij zonder de felbegeerde titel naar huis. Die is namelijk voor...

"Het is fantastisch"

... Tom Kleijn! Een tactische fout van zijn tegenspeler Jörgen levert hem de overwinning op. De journalist - en halfbroer van presentator Jaap Jongbloed - mag zichzelf zes keer de slimste van de dag noemen en weet ook nog eens een nieuwe topscore neer te zetten: met 511 seconden behaalt hij een van de tien beste scores ooit! 

Tom Kleijn blikt vooruit op finale De Slimste Mens: 'Wordt heel spannend'
Lees ook

Tom Kleijn blikt vooruit op finale De Slimste Mens: 'Wordt heel spannend'

"Het is fantastisch, het is een heel lang proces", vertelt Tom vrijdagochtend in het NPO-radioprogramma Spraakmakers. "Je doet mee met de normale afleveringen, en dan lig je eruit. En dan kom je weer terug in de finaleweek." 

Renée Kapitein is donderdag als laatste uitgeschakeld voor de finale. De schrijfster kan bij plaatsing voor de finale het record van meeste dagdeelnames evenaren. Dat staat met elf stuks al jaren op naam van politicus Klaas Dijkhoff. In het spannende eindspel van de halve finale wordt ze echter weggespeeld door Nandi.

Vorige zomer verhuisde De Slimste Mens, steevast goed voor een miljoenenpubliek, voor het eerst naar het hoofdpodium van de publieke omroep. Daarvoor was het programma altijd op NPO 2 te zien. De NPO liet echter weten dat de kennisquiz 'z'n jasje was ontgroeid' op NPO 2.

Ook dit seizoen is er weer veel te doen rondom het programma. Dit keer vanwege de overstap van Herman van der Zandt van NOS naar KRO-NCRV. Volgens geruchten neemt hij het presentatiestokje van Philip Freriks over. Maarten van Rossem reageert daar als volgt op:

Lees meer over
Nandi van BeurdenPhilip FreriksMaarten van RossemDe Slimste Mens