ZELF AANGEDRAGEN

Philip Freriks vindt Herman 'geknipt' voor De Slimste Mens

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Philip Freriks vindt Herman 'geknipt' voor De Slimste Mens
RTL

Philip Freriks (79) heeft bij de aankondiging van zijn vertrek bij 'De Slimste Mens' zelf Herman van der Zandt (49) als opvolger getipt. De presentator noemt Herman tegenover het 'AD' 'geknipt' voor het programma. Maandagochtend werd bekend dat Philip na het winterseizoen van 2024 stopt.

"Ik heb toen al gezegd: weet je wie mij een leuke opvolger lijkt? Herman van der Zandt"

Philip deelde zijn besluit dit voorjaar met producent SkyHigh TV. "Ik heb toen al gezegd: weet je wie mij een leuke opvolger lijkt? Herman van der Zandt", vertelt de presentator aan de krant. "Misschien was ik niet de enige die aan Herman heb gedacht. Maar ik heb hem door de jaren heen gevolgd, ken hem van het NOS Journaal en van Met het Mes op Tafel. Dat doet hij hartstikke goed. Een leuke man. Hij is geknipt voor De Slimste Mens."

Herman van der Zandt gaat vanaf 2025 De Slimste Mens presenteren
Lees ook

Herman van der Zandt gaat vanaf 2025 De Slimste Mens presenteren

Philip wordt volgende zomer tachtig. Ook dat is voor hem reden om te stoppen. "Vorig jaar ben ik tijdens de opnames behoorlijk ziek geweest. Dat hakte er in. Gelukkig viel het deze zomer mee, maar je merkt toch dat je ouder wordt", vertelt hij. "De vraag is altijd delicaat: wanneer neem je goed afscheid? Niet te vroeg natuurlijk, maar vooral ook niet te laat. En natuurlijk heb ik op dit moment nog altijd zin om tot mijn honderdste door te gaan, of tot we er echt bij neerstorten, maar ja, je moet op een gegeven moment ook weten wanneer je tijd voorbij is. Wat ik wil voorkomen is dat anderen gaan zeggen: het wordt nu gênant, het kan eigenlijk niet meer."

Of ook jurylid Maarten van Rossem gaat stoppen, is bij Philip niet bekend. De eenmansjury heeft ooit eens gezegd tot zijn honderdste te willen doorgaan. "Als hij zin heeft om door te gaan en hij krijgt die mogelijkheid, dan moet hij dat vooral doen", besluit hij.

Lees meer over
Philip FreriksHerman van der ZandtDe Slimste Mens