PANNEKOEKJE VAN EIGEN DEEG

Rob Goossens hoopt op 'nazorg' voor BN'ers na Gouden Televizier-Ring Gala

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Ruud BaanRob Goossens hoopt op 'nazorg' voor BN'ers na Gouden Televizier-Ring Gala
RTL

Kunnen BN'ers de meedogenloze cabaretier Peter Pannekoek (37) als presentator van het Gouden Televizier-Ring wel aan? Dat vragen Luuk Ikink en Rob Goossens zich hardop af in 'De BLVD Podcast'. Rob oppert om vast de nodige nazorg in te schakelen.

"Hij gaat inderdaad best wel wat lange tenen raken"

Wie de grappen van Peter Pannekoek kent, onder meer van The Roast, weet dat die bikkelhard kunnen zijn. Niemand wordt gespaard en de verwachting is dat de cabaretier zijn passie voor genadeloze teksten tot op zekere hoogte ook op het Gouden Televizier-Ring Gala mag gaan botvieren.

"Hij gaat ontregelen en dat lijkt mij heel erg leuk", aldus Rob, die duidelijk voorpret heeft. "Hij heeft vorig jaar een beetje de aankondiging mogen doen, laten we zeggen Jan Smit het podium op mogen duwen. Dat was gewoon het leukste moment van de hele avond." 

Jan Smit en Peter Pannekoek presenteren het Gouden Televizier-Ring Gala 2023
Lees ook

Jan Smit en Peter Pannekoek presenteren het Gouden Televizier-Ring Gala 2023

Als Peter zijn onverbiddelijke zelf mag zijn op het podium in Carré, 'dan is het wel een heel andere toon dan wat we gewend zijn van het Televizier-Gala', zegt Luuk. "Veel minderen serieus nemend, eigenlijk." Dat is precies wat het prijzengala nodig heeft, meent Rob. "Omdat het zo op de loer ligt dat iedereen zichzelf megaserieus neemt." 

Zowel Luuk als Rob vergelijkt Peters manier van grappen maken met die van Ricky Gervais, die als presentator van de Golden Globes tegen het zere been van celebs schopte. "Kunnen de BN'ers dat aan?" vraagt Luuk zich af. "Als je daar bent in Carré, dat zijn de meeste ego's per vierkante meter."

"Ik hoop wel dat er nazorg is, want hij gaat inderdaad best wel wat lange tenen raken", grinnikt Rob. "Ricky Gervais is het voorbeeld waarom het wel werkt. Hij heeft echt dat gala groot gehouden." Anders dan in Nederland waar het Gouden Televizier-Ring Gala nog goed bekeken wordt, dalen de kijkcijfers van Amerikaanse gala's als de Golden Globes en de Oscars. "En als het niet bekeken wordt, doet op een gegeven moment zo'n prijs er niet meer toe", aldus Rob. Luuk concludeert: "Je moet het spannend maken, want anders is het niet leuk om naar te kijken."

Of Peter het 58e Gouden Televizier-Ring Gala inderdaad spannend weet te maken, is op donderdag 12 oktober te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify. Elke donderdag een nieuwe aflevering. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Peter PannekoekJan SmitRob GoossensLuuk IkinkAVROTROSDe BLVD PodcastGouden Televizier-Ring