VERSCHRIKKING

Dries Roelvink schrikt van primitief Oostenrijks vakantiehuis: ‘Ik ga naar huis’

Door RTL··Aangepast:
© VideolandDries Roelvink schrikt van primitief Oostenrijks vakantiehuis: ‘Ik ga naar huis’
RTL

In ‘De Roelvinkjes’ gaan Dave (29) en Donny Roelvink (25) op reis naar Oostenrijk. Ze hebben het zwemmen in ijswater al lang op hun bucketlist staan en nu is dan eindelijk het moment daar. Dries Roelvink (64) besluit voor de gezelligheid om mee te gaan, maar wanneer hij het Oostenrijkse vakantiehuisje ziet, slaat de sfeer al gauw om.

"Je zag geen mens meer"

Dave en Donny Roelvink zijn al langere tijd bezig met gezond leven. Zo letten ze enorm op hun voeding, houdt Dave zich bezig met mediteren en willen ze allebei al langere tijd in ijswater zwemmen: "We gaan het eindelijk doen."

Daarom heeft Dave voor de familie een reis naar Oostenrijk geboekt, maar dat gaat niet helemaal vlekkeloos: "Wat je kan verwachten als Dave iets organiseert is dat het gewoon een rommeltje wordt", vertelt Donny. Het is uitzonderlijk dat Dries met zijn zonen op vakantie is: "Ik kan me niet heugen dat we ooit echt met zijn drieën op vakantie zijn geweest", zegt Donny.

Na een vliegreis en twee uur rijden, komen ze dan eindelijk op de eindbestemming aan: "De laatste vijf minuten dacht ik al: waar komen we in godsnaam terecht? Je zag geen mens meer”, zegt Dries. Nog voordat ze het vakantiehuisje daadwerkelijk hebben gezien, is Dries toch enigszins teleurgesteld: "Wie brengt onze koffers naar de kamers of hebben we hier niemand voor?"

Toch slaat de jolige sfeer bij Dries al snel om: "Ik zie een één of ander afgekeurd verlaten tuinhuisje van de volkstuin zoals je die hier in Amsterdam kent." Banjerend door het hoge gras komt Dave niet meer bij van het lachen: "Die ouwe van me. In zijn pak met zijn stropdas met zijn trolley door dat hoge gras heen."

Voor Dries valt er niet veel te lachen en wanneer hij binnenkomt wil hij dan ook het liefste direct weer vertrekken: "Ik ga naar huis." Het feit dat er ook overal insecten in en rondom het huis vliegen, is voor Dries een echte no go: "Mijn vader houdt niet van insecten in huis. Muggen, vliegen en alles wat door zijn woning heen vliegt, daar gaat hij de strijd mee aan", legt Dave uit.

Dave Roelvink door spiritualiteit eindelijk op rechte pad: 'Aardig teruggekomen voor oude junk'
Lees ook

Dave Roelvink door spiritualiteit eindelijk op rechte pad: 'Aardig teruggekomen voor oude junk'

De muffe lucht, de oude meubels en de insecten zijn voor Dries de druppel: "En daar heb ik nou jaren voor gewerkt om uiteindelijk hier terecht gekomen." Gelukkig is Dries oplossingsgericht en heeft hij al een plan bedacht: "Ik sluip hier vannacht weg en ik neem de eerste de beste vlucht terug naar Schiphol."

Uiteindelijk heeft Dries er niet voor gekozen om helemaal te vertrekken, maar heeft hij een hotel in de buurt geboekt: "Het was een hotel of naar huis, dus we hebben hem maar lekker in een hotel gestopt", zegt Dave. Donny en Dave gaan het avontuur wel aan en blijven in het gezellige, knusse Oostenrijkse huisje overnachten.

De Roelvinkjes zie je elke maandag bij Videoland.

Lees meer over
Dries RoelvinkDonny RoelvinkDave RoelvinkDe Roelvinkjes