VINK FIJN

Dave Roelvink door spiritualiteit eindelijk op rechte pad: 'Aardig teruggekomen voor oude junk'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© VideolandDave Roelvink door spiritualiteit eindelijk op rechte pad: 'Aardig teruggekomen voor oude junk'
RTL

Dave Roelvink (29) is een open boek wanneer het over zijn vroegere alcohol- en drugsgebruik gaat. Sinds een aantal jaar is hij clean en Dave zit nu voor zijn gevoel eindelijk weer op het rechte pad. In een nieuwe aflevering van 'De Roelvinkjes' vertelt hij hoe het hem lukt daarop te blijven.

"Hij kent zijn grenzen niet"

Nachtdier Dave werkt op jonge leeftijd al als dj. Daarbij komt hij vaak in aanraking met drank en drugs. "Ik heb natuurlijk veel zorgen gehad", verzucht vader Dries in een aflevering 2 De Roelvinkjes

Tegenwoordig gaat Dave echter op zoek naar andere dingen waar hij een kick van krijgt. Zo gaat hij samen met broer Donny Roelvink regelmatig naar de Amstel voor een koude duik: "Je krijgt een dopaminepiek (…), dus dat is vergelijkbaar met het type harddrugs." Voor zijn alcohol- en drugsprobleem is Dave naar een afkickkliniek gegaan: "In de kliniek clean blijven is niet zo moeilijk (…), maar dan word je losgelaten en dan gaat het eigenlijk pas beginnen."

Dries Roelvink doorstaat 'vreselijke pijn' bij schoonheidsspecialist in De Roelvinkjes
Lees ook

Dries Roelvink doorstaat 'vreselijke pijn' bij schoonheidsspecialist in De Roelvinkjes

Het drugsgebruik komt bij Dave voort uit een diepe mentale put waar hij op dat moment in zit: "Ik heb eigenlijk nooit geleerd in mijn leven hoe je op een gezonde manier met je emoties en je gevoelens om moet gaan." Daves turbulente leven heeft indertijd veel impact op de rest van de familie. En die voelt zich vaak machteloos. "Ik stond erbij en ik keek ernaar", zo omschrijft Donny het.

Ook Dries ligt nachtenlang wakker van de verslaving van Dave, maar is nu maar wat trots dat zijn zoon weer back on track is: "Gelukkig is dat nu drie jaar achterwege en gaat het nu goed. Hij is er doorheen en dan ben je blij."

Spiritualiteit helpt Dave enorm op zijn leven weer op de rails te krijgen: "Hoe meer ik daarmee bezig ben, hoe meer ik erover lees, hoe meer ik mediteer, hoe beter ik me eigenlijk voel", geeft hij aan.

Ondanks dat het stukken beter gaat met Dave, vindt Dries het soms wel minder gezellig. Hij gaat in vroegere tijden namelijk regelmatig met zijn zoon naar de kroeg, maar dat zit er nu niet meer in. "Laat ik dat maar niet meer doen, want ik wil hem niet in de verleiding brengen. Want hij kent zijn grenzen niet."

Desondanks is de hele familie enorm trots op wat hij heeft bereikt en zit Dave zelf ook veel beter in zijn vel: "Voor een oude junk ben ik aardig teruggekomen", grapt hij.

De Roelvinkjes zie je elke maandag alleen bij Videoland.

Lees meer over
Dries RoelvinkDave RoelvinkDonny Roelvink