EXTINCTION REBELLION

Carice van Houten gearresteerd bij A12-demonstratie

Door ANP··Aangepast:
© ANP Carice van Houten gearresteerd bij A12-demonstratie
RTL

Actrice Carice van Houten (47) is zaterdagmiddag gearresteerd bij het A12-protest van Extinction Rebellion. Zij stond op de weg met een bordje met daarop de tekst: 'The night is dark and full of fossil fuels'. De zin is een verwijzing naar de hitserie 'Game of Thrones', waarin zij seizoenen lang een van de hoofdrollen speelde.

Het is niet de eerste maal dat de beroemde actrice meedoet aan een protest. Een week geleden werd zij ook opgepakt door de politie toen zij de snelweg in Den Haag bezette. Ook acteur Sieger Sloot was zaterdagmiddag weer aanwezig bij het protest.

Carice van Houten weer aangehouden bij blokkade A12
Lees ook

Carice van Houten weer aangehouden bij blokkade A12

De naar schatting enkele honderden klimaatactivisten die zaterdag de snelweg A12 in Den Haag hebben geblokkeerd, zijn rond 14.00 uur verwijderd. De blokkade, die om 12.00 uur begon, was uit protest tegen regelingen van de overheid die de fossiele industrie steunen.

Vrijdag werd bekend dat er meer subsidie en fiscale voordelen gaan naar de fossiele sector dan werd gedacht. Volgens een berekening van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaat het om jaarlijks tussen de 39,7 miljard en 46,4 miljard euro.

Lees meer over
Carice van Houten