RADIOSTILTE

Coen & Sander verlaten Radio 538 en Veronica voor JOE: 'Blij en trots'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© JOECoen & Sander verlaten Radio 538 en Veronica voor JOE: 'Blij en trots'
RTL

Een grote transfer in radioland: Coen Swijnenberg (43) en Sander Lantinga (47) verlaten Radio 538 en Veronica om fulltime aan de slag te gaan voor de nieuwe radiozender JOE. De heren laten weten 'ontzettend blij' te zijn met deze carrièrestap.

"Na bijna twintig jaar met de luisteraar terug in de auto van werk te hebben gezeten, gaan we op JOE met ze opstaan. We hebben zin om met een nieuw, bevlogen team de zender op te gaan bouwen", vertelt Coen in een persbericht.

"We gaan op JOE doen wat we altijd al het liefst doen: met zijn tweeën een dagelijkse show maken. Ik ben ontzettend blij en trots dat wij ons steentje mogen bijdragen aan het station", vult Sander aan. 

Einde middagshow Coen en Sander kwam onverwachts
Lees ook

Einde middagshow Coen en Sander kwam onverwachts

Vanaf wanneer het dj-duo op JOE, de nieuwe radiozender van DPG Media, te horen is, wordt later bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat zij de ochtend voor hun rekening nemen. Naast Coen en Sander, heeft JOE ook radio-dj Dennis Ruyer binnen gehengeld. Hij zal het tijdslot van 10.00 tot 13.00 uur verzorgen. 

Talpa en Radio 538 besloten in de zomer van 2022 te stoppen met de dagelijkse uitzendingen van de Coen & Sander Show. Sander presenteert sindsdien een middagshow op Radio Veronica, Coen een middagshow op Radio 538. Zij maken samen op vrijdag op 538 nog hun oude programma, maar ook daar komt nu dus een einde aan.

Radio 538 laat in een reactie op het transfernieuws aan het ANP weten: "We danken hen voor de acht jaar dat zij onderdeel waren van het 538-team en zij met hun programma's en bijzondere initiatieven zoals de bucketlistuitzendingen en Das Coen und Sander Fest een bijdrage hebben geleverd aan onze zender."

Lees meer over
Coen SwijnenbergSander LantingaRadio 538Radio Veronica