B&B VOL ZORGEN

Marian uit B&B Vol Liefde snapt kritiek op peperdure operatie hond: 'Maar ik ga ervoor'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL Marian uit B&B Vol Liefde snapt kritiek op peperdure operatie hond: 'Maar ik ga ervoor'
RTL

Kijkers van 'B&B Vol Liefde' weten dat Marian en haar chihuahua Amy onafscheidelijk zijn. Overal waar de B&B-eigenaresse gaat, gaat Amy. Als Marian onlangs te horen krijgt dat Amy doodziek is, twijfelt ze geen moment: ze schakelt de beste artsen in Parijs in voor een levensreddende operatie.

"Een team van elf specialisten is acht tot twaalf uur met haar bezig"

Amy krijgt dinsdag een intensieve openhartoperatie in Parijs. "Amy is heel ziek", zo legt Marian aan De Telegraaf uit. "Ze heeft erge hartproblemen en kan ieder moment neervallen."

Volgens de B&B-eigenaresse hebben andere dierenartsen de viervoeter al opgegeven. "Gelukkig kwam ik bij specialisten in Vught terecht, die me wezen op een kliniek in Parijs met artsen opgeleid in Japan, waar wel een openhartoperatie mogelijk is."

Marian uit B&B Vol Liefde boos op oud-medewerker die haar belazert: 'Ze stuurde: ze moet dood!'
Lees ook

Marian uit B&B Vol Liefde boos op oud-medewerker die haar belazert: 'Ze stuurde: ze moet dood!'

Dat Amy in Parijs terecht kan, is bijzonder. "Er zijn maar drie dierenziekenhuizen in de wereld die dit doen en Amy is de eerste chihuahua in Nederland die zo’n operatie krijgt. Ik heb geen moment getwijfeld. Ik heb alles over voor dat hondje", benadrukt Marian. 

De hond heeft een zware dag voor de boeg. "Een team van elf specialisten is acht tot twaalf uur met haar bezig. Het hartje wordt stilgelegd, ze komt aan een speciale machine te liggen en krijgt bloed van donorhonden. Daarna moet ze nog vijf tot zeven dagen op de intensive care blijven."

De grote vraag is of Amy goed uit de operatie zal komen. "Ze heeft een overlevingskans van vijftig procent. Ja, dat is een risico, maar als ik niets doe, gaat mijn chihuahua het sowieso niet overleven."

Marian spaart kosten noch moeite voor haar geliefde viervoeter. "De operatie is ontzettend duur en daar komen nog een hoop extra kosten bij qua nazorg en het appartement dat ik in Parijs heb moeten huren. Ik snap dat mensen daar kritiek op hebben. Maar het maakt me allemaal niets uit, ik ga ervoor."

Marian kan in deze moeilijke tijd ongetwijfeld uithuilen op de schouders van haar nieuwe man:

Lees meer over
B&B Vol liefde