SINGLE AND NOT READY TO MINGLE

Hella Huizinga vindt daten vreselijk: 'Is als een parkeerplaats zoeken'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Hella Huizinga vindt daten vreselijk: 'Is als een parkeerplaats zoeken'
RTL

Na een relatie van vijftien jaar bevindt Hella Huizinga (40) zich weer op de vrijgezellenmarkt. Dat is even wennen, schrijft ze in haar column in de nieuwe 'Beau Monde'. De partyplanner is niet te spreken over het huidige aanbod en verlangt terug naar de tijd dat mannen galanter zijn.

"Ik heb in één jaar tijd precies twee dates gehad!"

Hella verbaast zich over de veranderingen op het gebied van daten. "Vroeger werd je thuis opgehaald met de auto mét een bosje bloemen. Nu heb je een afspraakje gemaakt via een datingapp en word je verwacht op de locatie waar gereserveerd is. En bloemen zijn er niet meer bij." De hoffelijkheid is volgens haar ver te zoeken. "Ik wil gewoon netjes opgehaald worden voor een date! Ook vind ik dat de man de eerste stap moet zetten."

Hella Huizinga en vriend na 13 jaar uit elkaar: 'Heel verdrietig'
Lees ook

Hella Huizinga en vriend na 13 jaar uit elkaar: 'Heel verdrietig'

Hella vindt bovendien dat er maar weinig keus is qua mannen. Ze haalt een uitspraak van haar goede vriendin Maria Tailor aan: "Daten in Amsterdam is net als een parkeerplaats zoeken. Alle goede zijn bezet en komt er een fijn plekje vrij, dan duikt iedereen erop. Alleen de mindervalide plekken blijven over!"

Het daten wil bij Hella tot nu toe niet vlotten. "Ik stap niet op hen af. Zij niet op mij. Ik heb in één jaar tijd precies twee dates gehad!" Hoog tijd voor een evaluatiemoment. "Misschien moet ik toch mijn principes aan de kant gooien en zelf vaker de eerste stap zetten?" besluit ze. 

Er komt binnenkort een tweede seizoen van Real Housewives of Amsterdam aan. Volgens Cherry-Ann is er genoeg materiaal voor nog een derde seizoen.