VOORLOPIGE VERDENKING

Hofman-bedreiger vast om voorbereidingshandelingen voor moord

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Hofman-bedreiger vast om voorbereidingshandelingen voor moord
RTL

De man die vorige maand op het Mediapark in Hilversum werd opgepakt omdat hij Tim Hofman wilde doden, wordt verdacht van voorbereidingshandelingen voor moord. Ook verdenkt justitie hem van het bezitten van een vuurwapen en bedreiging.

"Het onderzoek is nog bezig, dus het betreft een voorlopige verdenking"

"Daar zit hij nu voor vast. Het onderzoek is nog bezig, dus het betreft een voorlopige verdenking", zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie Midden-Nederland. De eerste inleidende zitting is op 20 december in de rechtbank. De verdachte werd op 6 september gearresteerd nadat hij het BNNVARA-gebouw was binnengelopen en verklaarde dat hij Hofman om het leven wilde brengen. Het is nog onduidelijk wat zijn motief was.

Gewapende man wilde Tim Hofman om het leven brengen bij BNNVARA
Lees ook

Gewapende man wilde Tim Hofman om het leven brengen bij BNNVARA

BNNVARA laat weten dat ze de situatie hoog oppakken. "Er zijn extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Van politie en OM vernomen dat de man alleen handelde. Met het oppakken van hem is er geen verhoogd risico meer. Gezien er langer al, in de algehele tendens, dreiging is op media, hebben we nu in de lijn met andere organisatie een pasjessysteem ingevoerd. Zonder pasje kan je het pand niet meer in. Verder hebben we uiteraard contact met de politie", zo vertellen ze aan RTL Boulevard. 

Lees meer over
Tim Hofman