ZIJ LEVE HOOG

Videoland-serie Sleepers van Robert de Hoog verkocht aan VS

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© VideolandVideoland-serie Sleepers van Robert de Hoog verkocht aan VS
RTL

De Videoland-serie 'Sleepers' van Robert de Hoog (34) en Simon de Waal (62) is verkocht aan het Britse streamingplatform Global Series Network. De thrillerserie zal binnenkort te zien zijn in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland op de VOD-dienst Walter Presents.

"Deze deal staat garant voor een enorme internationale impact van de serie"

De deal is gesloten op de tv-beurs MIPCOM die momenteel in Cannes plaatsvindt. Dat maakten sales agent SKOOP Media en producent Fremantle dinsdag bekend.

In Sleepers raakt een corrupte rechercheur verstrikt in de onderwereld. Bedenker Robert de Hoog speelt ook de hoofdrol. "Deze deal staat garant voor een enorme internationale impact van de serie", aldus Pim van Collem van SKOOP Media.

Robert de Hoog is ontzettend trots op het feit dat Sleepers niet alleen een nationaal succes is maar nu ook internationaal. "De komende jaren zullen we samen met Fiction Valley en Videoland verder bouwen aan deze fantastische serie en het merk Sleepers verder blijven uitrollen over de hele wereld."

Manon van der Hoek, CCO Fremantle Nederland & België is enorm blij dat Sleepers nu ook voet aan de grond krijgt in andere landen. "Het is fantastisch om te zien dat de dynamiek, ambitie en bevlogenheid in de samenwerkingen tussen Robert de Hoog en Fiction Valley met producente Annemieke van Vliet, ook internationaal successen oplevert. Vanaf de eerste aflevering neemt Sleepers de kijker mee in een bloedstollend doolhof vol dubbelspel en intriges. De manier waarop Robert de Hoog daarbij zijn schrijf-, acteer- en showrunnervaardigheden inzet, is indrukwekkend."

Makers Mocro Maffia en Sleepers zoeken figurant-lijken
Lees ook

Makers Mocro Maffia en Sleepers zoeken figurant-lijken

RTL Boulevard maakte onlangs bekend dat er meerdere seizoenen van de serie op de planning staan.

Lees meer over
Robert de HoogVideolandSleepers