GEFELICITEERD

Prinses Amalia viert 19e verjaardag buiten de schijnwerpers

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP / Koen van WeelPrinses Amalia viert 19e verjaardag buiten de schijnwerpers
RTL

Prinses Amalia blaast vandaag alweer negentien kaarsjes uit. Haar verjaardag is dit jaar echter een stuk anders dan een jaar geleden, toen ze officieel oud genoeg werd om troonopvolger te worden. De negentiende verjaardag van de Prinses van Oranje is dit jaar een privéaangelegenheid.

Amalia, de oudste van de drie dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, legt de focus momenteel vooral op haar studie. Die studie in Amsterdam gaat door, ondanks de bedreigingen aan haar adres, waardoor ze haar huis 'eigenlijk' niet uit kan. Dat vertelden haar ouders in oktober van dit jaar tijdens een staatsbezoek aan Griekenland.

Naast haar studie houdt Amalia zich ook bezig met haar twee grote passies: muziek maken en paardrijden. Dat doet ze trouw op de rug van haar eigen paard, Mojito.

Buitenlandse media over Amalia: 'Ze had zo gedroomd van studentenleven'
Lees ook

Buitenlandse media over Amalia: 'Ze had zo gedroomd van studentenleven'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, zoals Amalia voluit heet, werd op 7 december 2003 geboren in Den Haag. Ze is de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima en daarmee troonopvolgster.

Kort geleden maakte Amalia haar eerste verschijning in het openbaar nadat bekend werd dat ze wordt bedreigd. Veel politie was daarbij aanwezig. Hoe dat precies ging, zie je in de video hieronder.

Lees meer over
Prinses Amalia