KONINKLIJK KAMPEREN

Oranjes strijken neer op Argentijnse camping: 'Enorme verrassing'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPOranjes strijken neer op Argentijnse camping: 'Enorme verrassing'
RTL

In hun vrije tijd dompelen koning Willem-Alexander (55) en koningin Máxima (51) hun gezin niet alleen maar onder in luxe. Nee hoor, ze strijken doodnormaal neer op een camping in Argentinië met dochters Amalia (19), Alexia (17) en Ariane (15). De campinghouder wist niet wat haar overkwam, laat ze weten aan de Argentijnse radiozender 'Radio Seis'.

"We geloofden het niet totdat ik zag wat er op onze camping gebeurde"

Dat het koninklijk gezin in Argentinië is, was al bekend nadat Alexia feestend gespot werd in een Argentijnse nachtclub. Patricia Montenegro, de eigenaar van Camping Relmu Lafken, vertelt alsnog 'enorm verrast' te zijn als de Oranjes op Nieuwjaarsdag bij haar aankloppen. "Het leek wel een droom. We geloofden het niet totdat ik zag wat er op onze camping gebeurde."

Patricia geeft prijs dat het koninklijk gezin met een grote delegatie van dertig personen arriveerde. "Alles verliep heel natuurlijk en heel snel, daarna gingen ze naar het perceel dat we hun hadden toegewezen. Ze kwamen aan zoals elke bezoeker arriveert."

'Prinses Alexia feestend gespot in Argentijnse nachtclub'
Lees ook

'Prinses Alexia feestend gespot in Argentijnse nachtclub'

Aan foto's te zien is de Argentijnse camping geen luxe glamping maar wel een plek vol privacy langs de rivier de Negro. Je kunt er kajaks huren en genieten van de prachtige natuur. Ook is er een pad dat leidt naar een voor andere toeristen verborgen strand.

De Argentijnse nieuwssite Bariloche 2000 weet te melden dat Willem-Alexander, Máxima en de prinssen na Nieuwjaarsdag naar Villa La Angostura afreisden, de stad waar Máxima's broer woont.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De Oranjes gaan graag op vakantie naar Maxima's moederland Argentinië. Argentijnse media weten ook te melden dat ze kerst dit jaar doorbrachten in hun landhuis in de Argentijnse provincie Rio Negro.

Dit landhuis, dat de koning en koningin in 2009 kochten, heeft volgens Quote ook een hotelfunctie, maar het is niet duidelijk hoe en of je er ook daadwerkelijk kunt overnachten. De Rijksvoorlichtingsdienst liet destijds weten: 'Het is geen vakantiewoning. Verder doen we geen mededelingen over privé-investeringen van leden van het Koninklijk Huis.'

Lees meer over
Koning Willem-AlexanderKoningin MáximaPrinses AmaliaPrinses AlexiaPrinses ArianeKoningshuisArgentinië