SPARE ME

Prins Harry voelt zich 'verantwoordelijk' voor neefjes en nichtje

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrins Harry voelt zich 'verantwoordelijk' voor neefjes en nichtje
RTL

Prins Harry (38) voelt zich 'verantwoordelijk' voor zijn neefjes George (9) en Louis (4) en zijn nichtje Charlotte (7), de kinderen van prins William (40) en prinses Catherine (41). Mede daarom 'moet' hij zijn boek 'Reserve' uitbrengen, zegt hij in gesprek met 'The Telegraph'.

"Dit gaat niet over het neerhalen van de monarchie. Ik wil ze redden van zichzelf"

"Ik weet dat in ieder geval een van die kinderen ook zo zal eindigen als ik. De reserve", zegt de prins in gesprek met de Britse krant. "En dat doet me pijn. Het baart me zorgen."

Netflix-serie van prins Harry komende zomer te zien
Lees ook

Netflix-serie van prins Harry komende zomer te zien

Prins William zou zijn jongere broertje daar echter op hebben aangesproken. "Hij heeft heel duidelijk gemaakt dat zijn kinderen niet mijn verantwoordelijkheid zijn." Toch vindt Harry het noodzakelijk om dingen 'recht te zetten'. "Dit gaat niet over het neerhalen van de monarchie. Ik wil ze redden van zichzelf. Ik weet dat mensen me gaan haten hierom."

In het boek Reserve, dat dinsdag uitkwam, doet Harry zijn verhaal. Hij vertelt onder meer over de ingewikkelde band met zijn vader koning Charles en met zijn broer prins William. Ook vertelt hij over de relatie met Meghan en over het overlijden van zijn moeder Diana.

Harry heeft nog genoeg materiaal voor een vervolg op zijn boek, maar of mensen dat te lezen krijgen, is nog maar de vraag. In jet interview vertelt de prins en kersverse auteur dat koning Charles en prins William hem dat 'nooit zouden vergeven'.

Lees meer over
Prins HarryPrins WilliamPrinses Kate