GROTE DREIGING

Constantijn noemt bedreiging Amalia een 'dramatische situatie'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPConstantijn noemt bedreiging Amalia een 'dramatische situatie'
RTL

Prins Constantijn (53) heeft zich donderdagavond in 'Op1' uitgelaten over de constante beveiliging die zijn 19-jarige nichtje Amalia heeft. "We praten er wel over, maar niet heel veel", geeft hij toe.

"Als je een jonge vrouw bent, dan wil je in je studententijd vrij kunnen leven. Dat is haar niet gegund"

Volgens de prins is er 'niet veel dat je erover kan zeggen'. Hij vervolgt: "Het is een heel dramatische situatie, maar het is vooral menselijk heel beperkend. Als je een jonge vrouw bent, dan wil je in je studententijd vrij kunnen leven. Dat is haar niet gegund."

'Stiekem hoop ik deze variant van Amalia vaker te zien'
Lees ook

'Stiekem hoop ik deze variant van Amalia vaker te zien'

Halverwege september komt het nieuws naar buiten dat Amalia in het vizier zou zijn van kopstukken van de mocromaffia. Het nieuws komt nog geen twee weken nadat de prinses haar studie aan de Amsterdamse universiteit start. Vanwege de dreiging kan ze ook niet langer verblijven in het studentenhuis waar ze tot dan woont in onze hoofdstad.

Op de laatste dag van haar bezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk zegt Amalia onlangs dat ze hoopt dat er snel iets verandert in de situatie rond haar veiligheid. "Ik ga er heel eerlijk in zijn, dat ik het nog steeds heel erg moeilijk heb", aldus de prinses. "Ik mis het normale leven, het leven van een student. Het door de straten lopen, naar een winkel kunnen gaan."

Lees meer over
Prinses AmaliaPrins Constantijn