WILLEM WE ALLEMAAL HOREN

Koning Willem-Alexander maakt tiendelige podcastserie met Edwin Evers

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RVDKoning Willem-Alexander maakt tiendelige podcastserie met Edwin Evers
RTL

Koning Willem-Alexander (55) zit dit jaar tien jaar op de troon. Dat vraagt om een feestje en wel in de vorm van een podcast! Samen met Edwin Evers (51) maakt de vorst een tiendelige podcastserie over zijn koningschap.

"Het is zo snel gegaan"

In de podcast Door de ogen van de Koning blikt de koning met Edwin Evers in elke aflevering terug op een jaar, te beginnen bij 2013 en eindigend bij 2022 en de eerste maanden van 2023. In de laatste aflevering kijken Willem-Alexander en Edwin ook vooruit. 

Koning Willem-Alexander bezoekt plek treinongeluk in Voorschoten
Lees ook

Koning Willem-Alexander bezoekt plek treinongeluk in Voorschoten

In de podcast zegt onze koning: "Ik heb met heel veel plezier meegewerkt aan deze podcast. Juist door de kans van reflectie heb ik nog meer zin om de volgende tien jaar vol goede moed en veel energie in te gaan. Het is zo snel gegaan en zo mooi geweest om Nederland te mogen dienen vanuit het koningschap dat ik me echt verheug op de komende tien jaar. Die mogen wat mij betreft best wel wat langzamer gaan."

De gesprekken tussen de radio-dj en de koning gaan over de werkzaamheden als staatshoofd sinds de koning op 30 april 2013 werd ingehuldigd. De opnames vonden in januari en februari van dit jaar plaats in de werkkamer van de koning op Paleis Huis ten Bosch. De podcast verschijnt vanaf donderdagochtend 6 april tot en met 25 mei wekelijks om circa 07.00 uur op alle openbare podcast-apps. De eerste keer worden drie afleveringen gelanceerd.

Lees meer over
Koning Willem-AlexanderEdwin Evers