MEGHA ONGEMAKKELIJK

Harry en Meghan niet welkom tijdens balkonceremonie kroning Charles

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesHarry en Meghan niet welkom tijdens balkonceremonie kroning Charles
RTL

De lijst van royals die op het balkon van Buckingham Palace verschijnen voor de kroning van Charles (74) is bekend. Daarbij is er geen plek voor zijn zoon prins Harry (38) en zijn vrouw Meghan (41).

Het weekend van 6 mei wordt een druk weekend voor de royals en de kijkers thuis. Het belangrijkste evenement vindt op zaterdagochtend plaats. Dan reizen Charles en Camilla eerst af naar Westminster Abbey voor de kroningsdienst. 

Daarna vindt de bekende balkonceremonie plaats in Buckingham Palace, waar plek is voor vijftien man van 'The Firm'. De koning en koningin - Camilla is na de kroning namelijk koningin-gemalin af - worden vergezeld door de werkende leden van de koninklijk familie. Daardoor is er geen plek voor Harry en Meghan, die in 2021 officieel zijn afgetreden.  

Prins George heeft belangrijke rol bij kroning van opa Charles
Lees ook

Prins George heeft belangrijke rol bij kroning van opa Charles

Naast Charles en Camilla maken William en Kate als de prins en prinses van Wales zich klaar om het balkon te betreden. Ook hun drie kinderen, George, Charlotte en Louis, zijn van de partij.

Prins Edward en zijn vrouw Sophie, die nu hertog en hertogin van Edinburgh zijn, voegen zich bij hen. Tot slot ontvangen ook prinses Anne, haar man Sir Tim Laurence, de hertog van Kent, prinses Alexandra en de hertog en hertogin van Gloucester een uitnodiging voor de balkonceremonie.

De planning van de kroning, dat het hele weekend gevierd wordt, krijgt steeds meer vorm. Al vormen de muzikale optredens wel een probleem. De grote sterren kunnen kennelijk geen tijd vrijmaken voor Charles:

Lees meer over
Koning CharlesMeghan MarklePrins Harry