STOELENDANS

Prins Harry toch wél aanwezig bij kroning van Charles

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrins Harry toch wél aanwezig bij kroning van Charles
RTL

Het Britse koningshuis lijkt ietwat wispelturig te zijn deze dagen, want waar prins Harry (38) eerst niet welkom zou zijn tijdens de kroning van Charles (74), blijkt vandaag dat hij toch van de partij is. Dat laat Buckingham Palace weten aan Britse media. Tijdens de kroning, die 6 mei zal plaatsvinden, zal de prins zijn opwachting maken tijdens de populaire balkonscène.

Ondanks de komst van prins Harry heeft zijn vrouw Meghan besloten niet aanwezig te zijn bij de kroning. Hun zoontje Archie viert namelijk op dezelfde dag als de kroning zijn vierde verjaardag. Die wil ze naar verluidt graag in de Verenigde Staten vieren, waar het gezin nu woont. 

Naast prins Harry, koning Charles en zijn vrouw Camilla maken ook William en Kate als de prins en prinses van Wales zich klaar om het balkon te betreden. Hun drie kinderen George, Charlotte en Louis zijn eveneens aanwezig. Prins Edward en zijn vrouw Sophie, die nu hertog en hertogin van Edinburgh zijn, voegen zich ook bij de groep. Tot slot ontvangen ook prinses Anne, haar man Sir Tim Laurence, de hertog van Kent, prinses Alexandra en de hertog en hertogin van Gloucester een uitnodiging voor de balkonceremonie.

Camilla na kroning Charles voortaan aangeduid met koningin
Lees ook

Camilla na kroning Charles voortaan aangeduid met koningin

De kroning vindt op zaterdagochtend plaats. Dan reizen Charles en Camilla eerst af naar Westminster Abbey voor de kroningsdienst. 

Daarna vindt de bekende balkonceremonie plaats in Buckingham Palace, waar plek is voor vijftien man van The Firm.

Lees meer over
Prins HarryKoning Charles III