MET ALLE LIEFS UIT LONDEN

Willem-Alexander en Máxima aanwezig bij kroning Charles

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPWillem-Alexander en Máxima aanwezig bij kroning Charles
RTL

Koning Willem-Alexander (55) en koningin Máxima (51) geven op 6 mei acte de présence tijdens de kroning van de Britse monarch Charles (74). Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag bekendgemaakt.

Ook prinses Beatrix en prinses Amalia zijn aanwezig, maar dan een dag eerder. Op vrijdag 5 mei wonen zij de receptie op Buckingham Palace bij, laat de RVD weten.

Niet alleen Charles wordt gekroond, maar ook Camilla. Haar titel is vanaf dan officieel koningin in plaats van koningin-gemalin. Charles en Camilla komen die zaterdag vanaf Buckingham Palace samen aan in een stoet, genaamd The King's Procession.

Take That, Katy Perry en Lionel Richie treden op bij kroningsshow Charles
Lees ook

Take That, Katy Perry en Lionel Richie treden op bij kroningsshow Charles

De Deense koningin Margrethe is niet van de koninklijke partij. Zij herstelt van een rugoperatie. Het kroonprinselijk paar Frederik en Mary gaat wel naar Londen.

Wie ook aanwezig is, is prins Harry. Na de veelbesproken familieproblemen komt de jongste zoon van Charles toch naar zijn thuisland om de kroning van zijn vader bij te wonen. Zijn vrouw Meghan blijft thuis, omdat hun zoon Archie rond dezelfde tijd jarig is. Harry mag echter niet met de rest van zijn familie op het balkon staan voor de bekende balkonscène. Daarvoor is er teveel hommeles tussen hem en de Britse royals.

Lees meer over
Koning Willem-AlexanderKoning CharlesKoningin Máxima