DE STRAFBANK

Prins Harry naast zijn nichtjes en prins Andrew tijdens kroning

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrins Harry naast zijn nichtjes en prins Andrew tijdens kroning
RTL

Prins Harry (38) is aanwezig bij de kroning van zijn vader, maar is ver te zoeken van zijn broer William (40). Harry heeft in Westminster Abbey een plekje naast zijn nichten prinsessen Eugenie (33) en Beatrice (34) gekregen, evenals prins Andrew (63).

Lange tijd is het spannend of prins Harry überhaupt wel naar de kroning van zijn vader Charles zou komen, maar op 12 april wordt dan toch door Buckingham Palace aangekondigd dat Harry er bij zal zijn. Het speculeren begint daarna al snel: waar zal Harry in de kerk zitten? Sinds Harry en Meghan afstand hebben gedaan van hun rol als senior leden van het Britse koningshuis, liggen ze namelijk uit de gratie bij hun familie.

Deze bekende gasten zijn aanwezig bij de kroning van Charles
Lees ook

Deze bekende gasten zijn aanwezig bij de kroning van Charles

© Getty Images

Na de ceremonie in de kerk, verzamelen de royals zich op het balkon van Buckingham Palace. Wie niet hoeft te wuiven is prins Harry; hij zal na de kerkdienst meteen terugvliegen naar de Verenigde Staten. Daar wacht hem een kringverjaardag van zijn zoontje Archie, die vandaag vier kaarsjes uitblaast.

Buckingham Palace heeft nog niet officieel aangekondigd welke royals tijdens de balkonscène te zien zijn, maar er wordt vanuit gegaan dat ook Andrew even overslaat.

Lees meer over
Koning CharlesPrins HarryPrins Andrew