BELLA ITALIA

Prinses Ariane gaat naar middelbare school in Italië

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrinses Ariane gaat naar middelbare school in Italië
RTL

Prinses Ariane (16) gaat net als zus Alexia (17) naar het buitenland. De jongste dochter van koning Willem-Alexander (56) en koningin Máxima (51) vervolgt na de zomer haar middelbareschooltijd aan het United World College Adriatic in Italië, zo laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Zij zal daar gaan voor haar Internationaal Baccalaureaat. Ariane zit nu in de vierde klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

Rob Geus scoort selfie met prinses Ariane: 'Kijk eens wie er gezellig bij is'
Lees ook

Rob Geus scoort selfie met prinses Ariane: 'Kijk eens wie er gezellig bij is'

De jongste Oranje-telg strijkt op een beeldschone locatie neer in de schoolbanken. Het UWC Adriatic is gevestigd in Duino, een badplaats aan de noordelijke Adriatische kust. Dit is dichtbij Venetië.

Muziek speelt een belangrijke rol op de school, zo valt op de site te lezen. Zo geven scholieren optredens in ziekenhuizen en in instellingen voor ouderen en zieke patiënten. Het is geen geheim dat de Oranjes, en dan met name de koningin en prinsessen, dol zijn op muziek. Máxima onthult eerder 'heel veel samen te zingen' met haar dochters.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Prinses Alexia zit sinds 2021 op het UWC Atlantic College in Wales, waar koning Willem-Alexander ook naartoe ging. "Ik ga niet mijn zus achterna naar Wales", zei Ariane afgelopen Koningsdag al over haar schoolplannen tegen RTL Nieuws.

Lees meer over
Prinses ArianeKoningshuis