15-0

Prinses Kate slaat balletje met tennislegende Roger Federer op heilig gras van Wimbledon

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© WimbledonPrinses Kate slaat balletje met tennislegende Roger Federer op heilig gras van Wimbledon
RTL

Vrijwel ieder jaar zit prinses Kate (41) in de zogeheten Royal Box in het publiek tijdens Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi van het jaar. Dit jaar staat de prinses van Wales echter zélf op het heilige gras. Daar slaat ze een balletje met niemand minder dan tennislegende Roger Federer (41). Samen leren zij over het werk van de ballenjongens en -meisjes.

"Geweldig"

In een video op het YouTube-account van Wimbledon is te zien hoe een lachende Kate de baan op stapt, waar ze Roger Federer begroet. "Het is leuk je te zien." Al vrij snel slaan de twee een balletje. Als Kate dan een mooie bal slaat, roept Roger: "Geweldig!"

Later leren Kate en de Zwitserse oud-prof, die Wimbledon maar liefst acht keer won, wat de taken van de ballenjongens en -meisjes inhouden. Zo leren ze hoe ze ballen aan moeten geven aan de spelers en hoe ze die het beste naar de overkant kunnen rollen.

Prins William onder vuur na 'onbeschoft' gedrag tegen prinses Kate
Lees ook

Prins William onder vuur na 'onbeschoft' gedrag tegen prinses Kate

Het is geen toeval dat Kate vaak op Wimbledon te vinden is. Ze is namelijk beschermvrouwe van de All England Lawn Tennis and Croquet Club, de organisatie achter het tennistoernooi.

De hele video zie je hieronder.

Lees meer over
Prinses KateRoger Federer