VEEL BETERSCHAP

Sarah Ferguson doet belangrijke oproep na borstkankerdiagnose

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSarah Ferguson doet belangrijke oproep na borstkankerdiagnose
RTL

Bij Sarah Ferguson (63), de hertogin van York, is de diagnose borstkanker geconstateerd, laat een woordvoerder weten. De ex-vrouw van prins Andrew (63) is onlangs geopereerd en herstelt daar momenteel van. Ook roept ze andere vrouwen op om hun borsten te controleren.

"Ze is enorm dankbaar voor het team dat haar ziekte heeft geïdentificeerd"

"Bij Sarah is onlangs een vroege vorm van borstkanker ontdekt tijdens een routine-onderzoek", vertelt de woordvoerder aan Sky News. "Ze kreeg het advies om een operatie te ondergaan, die met succes is uitgevoerd."

Volgens de woordvoerder krijgt de moeder van prinses Beatrice en prinses Eugenie de beste medische zorg en is de prognose volgens de artsen 'goed'. Sarah heeft het King Edward VII ziekenhuis zondag verlaten en is naar verluidt weer thuis in Windsor. "Ze herstelt nu met haar familie."

Sarah Ferguson komt met podcast
Lees ook

Sarah Ferguson komt met podcast

Ook wil de hertogin volgens de woordvoerder haar dank uitspreken aan het medisch personeel dat haar de afgelopen dagen heeft geholpen. "Ze is enorm dankbaar voor het team dat haar ziekte heeft geïdentificeerd, die verder symptoomvrij was. Dit benadrukt volgens haar hoe belangrijk het is om regelmatig screenings te ondergaan."

De hertogin sprak voorafgaand aan haar operatie over de borstkankerdiagnose in haar podcast Tea Talks with the Duchess and Sarah. De podcast wordt vandaag uitgebracht. In de podcast roept ze op dat 'iedereen die luistert zich moet laten controleren en screenen'. 

Lees meer over
Sarah FergusonBorstkanker