ACCESS DENIED

Harry en Meghan geweigerd om met president Joe Biden te vliegen: 'Zou veel commotie hebben veroorzaakt'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesHarry en Meghan geweigerd om met president Joe Biden te vliegen: 'Zou veel commotie hebben veroorzaakt'
RTL

Het zit Harry (38) en Meghan (41) allemaal niet mee. Naast het verliezen van de miljoenendeal met Spotify en andere samenwerkingen die ten einde komen, lopen ze afgelopen zomer ook een blauwtje bij de Amerikaanse president Joe Biden (80).

"Het zou de relatie tussen de VS en het paleis onder druk hebben gezet"

Volgens bronnen van de Britse krant Daily Mail hopen de hertog en hertogin van Sussex na de begrafenis van hun (schoon)oma Queen Elizabeth mee te kunnen vliegen met de Air Force One van de president. Volgens een insider weigert het Witte Huis dit verzoek, uit angst voor mogelijke schade aan hun relatie met het Britse koningshuis.

'Netflix geeft Harry en Meghan een ultimatum'
Lees ook

'Netflix geeft Harry en Meghan een ultimatum'

Het personeel van Harry en Meghan neemt destijds contact op met het Witte Huis en willen deze kans benutten om foto's met de president te maken. In Washington denken ze er echter anders over. Volgens de insider van MailOnline is het 'overduidelijk een nee'. “Er was amper discussie over. Bidens medewerkers hadden meteen door dat het geen optie was.”

Een andere bron bevestigt dat het hele gebeuren inderdaad geen goed idee was. “Het zou veel commotie hebben veroorzaakt. Daarnaast zou het de relatie tussen de VS en het paleis onder druk hebben gezet.”

Een ander voegt eraan toe dat het idee een 'non-starter' was. Er zijn volgens de Britse schandaalkrant The Sun na het verzoek van de Sussexes ook vragen over wie voor hen zou betalen om aan boord van het iconische vliegtuig te gaan. In de Verenigde Staten betaalt de regering namelijk voor de reizen van ambtenaren, terwijl president Biden persoonlijk betaalt voor de reizen van zijn familieleden. Voor reizen naar campagne-evenementen wordt de rekening door zijn partij betaald.

Onlangs komt het Amerikaanse visum van Harry onder vuur te liggen, door zijn openhartig over het gebruik van bepaalde drugs: 

Lees meer over
Meghan MarklePrins HarryKoningin Elizabeth IIJoe BidenBritse koningshuis