OP EN NEER

Jarige kroonprins Haakon geeft gezondheidsupdate over prinses Mette-Marit

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Jarige kroonprins Haakon geeft gezondheidsupdate over prinses Mette-Marit
RTL

In het kader van de vijftigste verjaardag van de Noorse kroonprins Haakon, geeft hij een groot interview om de pers bij te praten. Zo vertelt de royal onder andere hoe het nu met zijn vrouw Mette-Marit van Noorwegen (49) gaat. De kroonprinses heeft een ongebruikelijke variant van de ziekte longfibrose.

"Het gaat op en neer"

De kroonprinses is al vijf jaar lang ziek, maar zit momenteel in een 'heel goede periode'. "Dat is geweldig", zegt Haakon hierover tegen NRK, de nationale omroep van Noorwegen. "En als het op een dag niet zo is, moeten we er op dat moment goed mee om kunnen gaan. Daarna gaat het misschien weer wat beter. Het gaat op en neer.”

Prins Haakon van Noorwegen neemt taken zieke koning Harald over
Lees ook

Prins Haakon van Noorwegen neemt taken zieke koning Harald over

Mette-Marit is 'een ongelooflijk belangrijk persoon' voor hem. Haakon spreekt van geluk dat hij een relatie met haar heeft. "En ik denk dat we gewoon een heel goed team zijn." Zo bewondert de kroonprins vooral de humor van zijn vrouw en vice versa. "Als het ons lukt om plezier te hebben en tegelijkertijd iets zinvols te betekenen, dan zijn we op ons best.” Inmiddels is het royalty-koppel al bijna 22 jaar getrouwd. 

Dat huwelijksjubileum en de vijftigste verjaardag van hun beiden viert het paar op 25 augustus met een tuinfeest bij het Noorse paleis.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.