VAN HIER TOT TOKIO

Prins Harry maakt eerste reis sinds 'bijna catastrofale' achtervolging

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrins Harry maakt eerste reis sinds 'bijna catastrofale' achtervolging
RTL

Prins Harry (38) reist heel de wereld over, dus de globetrotter is wel wat gewend. Toch moet zijn huidige bezoek aan Japan een spannende geweest zijn, aangezien het de eerste trip is sinds de 'bijna catastrofale' achtervolging in New York. En die reis maakt hij zonder Meghan (42) aan zijn zijde.

"Ik zou hier heel graag wonen als jullie me willen ontvangen"

Begin dit jaar belanden Harry en Meghan in een volgens hen 'bijna catastrofale' achtervolging van twee uur door paparazzi na een prijsuitreiking in New York. Volgens de taxichauffeur van het stel valt het achteraf gezien wel mee en ook de politie maakt er niet meer woorden dan 'uitdagend' aan vuil. Eind goed, al goed dus. En gelukkig heeft Harry momenteel een goede ervaring met reizen naar Japan.

Volgens royaltyverslaggever Omid Scobie hebben de Britse royals een hoop fans in Japan. 'En de interesse in de Sussexes blijft groot', zo schrijft hij op X, het voormalige Twitter. En vice versa: Harry is groot fan van Japan. De prins is daar nu voor een benefietwedstrijd van zijn organisatie Sentebale, die plaatsvindt in Singapore. Deze liefdadigheidsinstelling biedt hulp en mentale ondersteuning aan kinderen en jongeren in Zuid-Afrika die te maken hebben met HIV. De eerste stop is in Tokio en vervolgens vindt de wedstrijd plaats in Singapore.

Meer details over bijna fatale achtervolging van Harry en Meghan: ‘Ze konden geen kant op’
Lees ook

Meer details over bijna fatale achtervolging van Harry en Meghan: ‘Ze konden geen kant op’

Engeland, Canada, Amerika: prins Harry en Meghan Markle verhuizen sinds hun vertrek uit het Britse koningshuis van hot naar her. Nu zouden ze overwegen om hun villa in Montecito in te willen ruilen voor de woonplaats Malibu. Of behoort een emigratie naar Japan wellicht ook tot de opties?

Tijdens de ISPS Sports Values Summit in Tokio, een bijeenkomst waar het belang van sport besproken wordt, benadrukt Harry de kracht van sport, maar uit hij ook zijn grote liefde voor Japan. "Jullie warmte, compassie, gulheid: elk element van de Japanse cultuur is echt uniek en heel, heel speciaal", aldus de Brit. "Het viel mij bij mijn eerste bezoek vier jaar geleden al op, toen ik hier was voor de Rugby World Cup. En ik zou hier heel graag wonen als jullie me willen ontvangen." 

Hij bedankt de Japanse organisatie voor de gastvrijheid. "Ik heb echt, echt genoten weer van mijn verblijf hier in Japan en ik kijk uit naar mijn volgende bezoek."  

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Ook uit een privékiekje blijkt dat Harry zich goed vermaakt heeft in Tokio, samen met vriend en polospeler Nacho Figueras, die meespeelt in de benefietwedstrijd. 'Voor onze vrouwen aan het shoppen', pent de Argentijnse sporter bij een foto waarop hij en Harry een zonnebril op hebben in een winkel. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Al wekenlang circuleren er geruchten over een zware relatiecrisis tussen Harry en Meghan. Onlangs brengt het koppel eindelijk een video naar buiten waarin alles er vredig uitziet, maar de geruchtenstroom blijft ze achtervolgen...

Lees meer over
Prins HarryMeghan MarkleJapan